Sjätte vinsten i rad – 4-0 mot Lunds BOIS

Lite skiftande väder på Gunnesbo när det var dags för bortamatch mot Lunds BOIS ikväll, den sista innan sommaruppehållet. Vi ligger på andraplats och de på tredje, så det var helt klart en av säsongens viktigaste matcher.
Matchen började jämnt, men efterhand tog vi över spelet något och hade en hel del fina målchanser som tyvärr inte riktigt blev något verkligt farligt.
Efter ännu en fantastisk hörna från precisionsskytten Natalia så stormade Norah in vid bortre stolpen och kunde se till att vi gick till halvtidsvila med 1-0.
Vi startade andra halvlek med lite lätt motvind, men hade helt klart medvind i spelet. Alla höjde sig ett snäpp i teknik och passningsspel, höll snacket uppe och hittade de där väggspelspassningarna ute på bägge kanterna – som vi är oslagbara på när vi får till det.
Rätt fula tacklingar från motståndarlaget ledde till två straffar i andra halvlek – Natalia och Hajje satte varsin i samma hörna, och bägge två var även inblandade i det sista målet som Hajje slog in med stort självförtroende.
Sett till andra halvlek finns det i princip inget att anmärka på – en högt liggande backlinje som är väldigt samspelta och fattar rätt beslut gång på gång, ett mittfält som äger både första- och andra bollen, kantlöpare som aldrig ger upp och slår välplacerade djupledsbollar och inlägg, samt ett anfallspar som hittar varandra utan och innan. En extra eloge till tränarstaben som skapat ett enormt självförtroende i truppen och ett spelsystem som är svårslaget. Sist men inte minst – fantastiskt kul att ha Ermina tillbaks idag – en klassspelare av rang som tillför väldigt mycket energi på och utanför plan.
Matchen slutade 4-0 till oss, och även om vi ligger en poäng bakom ledande Staffanstorp så har vi gjort tio fler mål halvvägs in i säsongen – mäktigt!
Vi avslutar våren med stolthet över oss själva och den kämpaglöd vi visar upp för varandra.
Tack till Lunds BOIS, domaren och publiken för en bra match. Ett extra tack till småkillarna vid linjen som hejade frenetiskt på oss!