Sjunde raka vinsten i Division 2 (Uppd)

FC Rosengård slog Kalrskrona med 1-0

Så här efter matchen kan man konstatera två saker; tåget går enligt tidtabellen och Emmanuel hade rätt när han inför matchen sa att ”Inget kan hindra oss från att ta tre poäng imorgon och sju raka vinster”.

Men det var en seger som satt långt inne då FC Rosengård hade flera chanser men tack vare Karlskronas målvakt och bristande skärpa i avsluten gjorde att det bara blev 1-0. Karlskrona verkade vara inställda på att få med sig en pinne hem till Blekinge så man försvarade sig och satsade på kontringar så Rosengård hade det mesta av spelet och bollinnehavet. Redan i den första halvleken hade man flera chanser varav en frispark i ribban och sedan hade man som sagt flera chanser efter det och till sist lyckades bollen leta sig in i motståndarmålet. Målskytt? Emmanuel nickade in bollen.

Segern över Karlskroan är den sjunde raka seger i Division 2 och med tanke på att spelet inte stämt alltid så har man ändå lyckats ta hem tre poäng. Inför serien så nämndes FC Rosengård som en av favoriterna till att ta hem seriesegern och efter inledningen så har det knappast favoritskapet sjunkit och i skrivande stund så leder man serien med fem poäng ner till tvåan Höllviken. Nu är det nitton omgångar kvar att spela där man bland annat ska möta Höllviken två gånger så de som redan börjar skrika serieseger får kanske sansa sig lite, även om det onekligen ser bra ut. I nästa match så väntar FC Höllviken på bortaplan i en tidig seriefinal men mer om det imorgon   

Text & Bild: Stephan Lindstrand

 

{gallery slider=boxplus.carousel}/FcrFkk_2014{/gallery}