Skön seger i derbyt mot Olympic

FC Rosengård tog revansch från förra säsongen och vann gruppspelsmatchen i Malmömästerskapen mot nyblivna divison 1-laget BK Olympic med 2-1 i lördags. Matchen i sig blev precis så tät som man kan förvänta sig i ett derby där mer än resultatet står på spel men de flesta närkamperna höll sig inom det tillåtna.

FC Rosengård hade precis som vanligt mycket boll och det gav ett par lägen under den första halvtimmen men utan att man fick bollen över mållinjen. Samtidigt försökte Olympic störa med en hög press och i de fåtal fall de lyckades så skapade man någon halvchans som antingen försvaret eller Rosengårds målvakt tog hand om. 1-0 kom efter cirka 35 minuter när Tayo Saliu snyggt sköt in ledningsmålet. Tyvärr kom kvitteringen till 1-1 bara tio minuter senare, precis innan pausvilan. Lite onödigt kanske då FC Rosengård såg ut att kunna starta den andra halvleken med en 1-0-ledning. I andra halvlek skruvade FC Rosengård upp tempot och det resulterade snabbt i 2-1 till Rosengård, men det hade kunnat vara mer om man fått utdelning för man hade minst två riktigt bra chanser innan Dylan Kosik sköt in ledningsmålet. Den dryga halvtimmen som återstod försökte Olympic att pressa på för att få till en kvittering men FC Rosengård försvarade sig bra över hela planen och matchen slutade 2-1.

FC Rosengårds tränare Marco Whittle är nöjd med resultatet men han är desto mer nöjd med prestationen. De nya spelarna i truppen hittar sina roller bättre och bättre och man är snart redo för seriespelet. Tyvärr fick ett par spelare känningar i matchen mot Olympic så i nästa träningsmatch får man lägga om planerna en smula.

Nästa match spelas imorgon lördag och då åker FC Rosengård till Helsingborg för att möta Eskilsminne. Det kan komma att bli en ännu större utmaning än matchen mot Olympic. Eskilsminne åkte ur divison 1 säsongen 2020 och förra säsongen slutade man på andra plats i tabellen. Man har även spelat gruppspelet i Svenska Cupen 21/22 och där slutade man som tvåa efter AIK med Örgryte och Örebro bakom sig. Så man kan nog påstå utan att överdriva att lördagens träningsmatch kommer att bli en tuff utmaning. Samtidigt så blir det en bra värdemätare om hur man ligger till, både formmässigt men även vad som kanske är viktigare; vad det är man behöver jobba mer på inför seriestarten som bara är ett par veckor bort.

Matchen mellan Eskilsminne och FC Rosengård spelas på Harlyckans IP på lördag med avspark klockan 14:00.

De senaste inläggen: