Skön vinst på bortaplan i höstpremiären

Vi inledde med två avbytare på bänken, bägge direkt från långa spelaruppehåll, men det skulle visa sig gå hela vägen ändå.
Med stor pepp och på tårna från start inledde vi matchen. Dagens lagkapten Ermina styrde och ställde med Hyllieförsvaret, och tillsammans med Blerta resulterade det i flera chanser tidigt i matchen, tyvärr utan utdelning. Vi hade bra snack uppe och lät inte Hyllie komma igenom överhuvudtaget på mitten, tvingade dem ut på kanterna där de fick ett par anfall i första, men som målvakt Nese kunde avstyra ganska enkelt. I trettionde minuten kom vi på inlägg från kanten, det blev rörigt i straffområdet men till slut kunde Jenny kriga in bollen och 1-0 var ett faktum. Målet var ganska symptomatiskt för hela matchen, vi vill vinna till hundra procent och gav aldrig upp. Vi blir bättre och bättre på fasta situationer, vilket visade sig gynnsamt även i andra halvlek.
Ett byte och lite omplacering i andra efter två skador blev lite tufft, men bra träning har gett resultat även på konditionssidan och vi var pigga in i sista minuten. Domaren var överlag bra, kanske skulle vi haft en straff men han var rättvis åt bägge håll, så inget gnäll från vår sida. I 78:e minuten fick vi en frispark dryga 30 meter från mål, som Frida säkert la vid bortre stolpen, där deras målvakt hade lite otur och tappade in den, men den var mycket välplacerad och resultatet rättvist – 2-0.
Emma Davies som varit borta från fotbollen i nästan tre år gjorde en helt felfri match, och det kan sägas gälla för samtliga i laget – Rosengårdsandan var konstant närvarande, vi peppade varandra positivt, följde Emras och Rizwans taktik till fullo och kämpade för varandra och täckte upp efter långlöpningar. Försvaret kommunicerade bra och var i princip omöjligt att ta sig igenom för Hylliespelarna. Inte mycket att klaga på idag – tack till hela laget, tränarna och publiken som tagit sig dit. Vi är fortsatt kvar i toppstriden och ska ge allt för att ta hem serien. Ses nästa vecka då vi möter Janstorp borta på lördag kl 14!
#allamatchertrepoäng