SM guldet är hemma (uppdaterad)

LdB spelade oavgjort mot Mallbacken, 1-1.

LdB FC Malmö spelade oavgjort i säsongens sista match då man mötte Mallbacken på bortaplan. Matchen gällde inget för LdB’s del mer än att försöka avsluta säsongen bra då man redan innan matchen var klara serievinnare. Efter att Anja Mittag kvitterat tio minuter innan paus så blev det inte fler mål och LdB’s facit den här säsongen stannar på 17 vinster, 4 oavgjorda och en ynka förlust. Klubben gratulerar tjejerna till framgången och ser fram emot deras fortsatta framgångar. Så här kommenterar Markus matchen mot Mallbacken:

Att komma till mallbacken var en upplevelse ur många synvinklar. Ja det var småcharmigt med en plan mitt ute i skogen omgärdad av ett par hus. Familjär stämning och allt det goda som en småklubb hör till. MEN det måste vara ett underbetyg åt resten av damfotbollssverige, att städer som tex norrköping och Helsingborg inte kan vara med och driva utvecklingen på ett bättre sätt. 

Vi valde att låta en del spelare med lite speltid på sistone avlasta spelare som matchat tufft den senaste tvåveckorsperioden. Mallbacken inledde klart bäst innan ldb tog över. Tfots det tog hemmalaget ledningen mitt i halvleken.  Anja mittag kvitterade och 1-1 var således halvtidsresultatet. I andra halvlek dominerade vi matchbilden men mallbacken var inte ofarliga i kontringarna. Hur vi kunde undgå att göra mål är en gåta men så  är fotbollen. Till slut vann vi serien med 7! poäng efter Tyresös förlust i sista.

Nu väntar landslagsspel för nästan alla spelare och vi får börja blicka fram emot Wolfsburg.