Snack med Jack – inför säsongspremiären

Äntligen dags för premiär och vi startar med att ta emot Kvarnsvedens IK på hemmaplan. Hur ser det ut i truppen inför söndag?
– Det ser helt ok ut och känslan inför matchen är riktigt positiv. Dock har vi en del frågetecken att räta ut innan det är dags för match, p.g.a. av lite skador bland spelarna. Vi kommer inte att hinna få klart med Lotta Schelin, Hanna Folkesson och Emma Pennsäter inför söndag och det ser tveksamt ut även med Lina Nilsson. Det gör att vi inte riktigt vet än vilka ytterbackar vi kommer att starta med. Vi har en sista träning imorgon och då får vi klura ut hur vi gör med startelvan.
Det har ju också blivit lite ändringar i truppen nu när inte Marta finns kvar, men istället kommer vi att få se Anja Mittag på Malmö IP. Hur påverkar det spelmässigt?
– I både Marta och Anja har vi två riktiga kvalitetsspelare, men de är också olika spelartyper. Marta har spelat mycket på kanten och attackerat den vägen, medan Anja är en mer renodlad forward. Det kommer att påverka hur vi spelar och jag tror att vi kommer att få se mycket av Anjas kvaliteter på söndag.
Hur ser du på motståndet på söndag, Kvarnsvedens IK?
– I matcherna mot Kvarnsveden förra året fick vi se två målrika matcher. Vi vann hemma med 6-1 och 0-4 borta. Vi har bra koll på hur dom spelar och är väl förberedda på deras snabba kontringar. Det blir en bra värdemätare såhär i premiären, så vi kan se hur vi presterar som lag och vilka spelare som utmärker sig.
Hur har det varit med förberedelserna inför premiären?
– Det känns som att vi har landat efter matcherna mot FC Barcelona. Det var så klart en besvikelse att inte komma vidare till semifinal, men nu kan vi fokusera på Allsvenskan istället. Vi har haft många spelare iväg på landslagsuppdrag, så det har varit lite tunt med folk i truppen på träningarna. Nu får vi två matcher med kort mellanrum, hemma på söndag och sen borta mot Djurgården redan på onsdag. Efter det blir det 14 dagars uppehåll, som kan passa oss bra med mycket fokus på träningarna.
Så slutligen, hur känns det att dra igång säsongen på söndag?
– Det ska bli riktigt kul att komma igång igen. Det känns som en nystart efter matcherna i Champions League och nu behöver vi några matcher för att verkligen sätta laget inför resten av säsongen.
 
Vi ses på Malmö IP på söndag!