Sölvesborg vann en poäng i slutminuterna

Matchen mellan FC Rosengård och Sölvesborgs GoIF slutade 4-4 efter att FC Rosengård tappat sin 4-1 ledning med mindre än tio minuter kvar. (Uppdaterad)

När det var mindre än tio minuter kvar av matchen och 4-1 ledning till FC Rosengård så trodde man att det var tre stensäkra poäng samtidigt som de övriga resultaten gick Rosengårds väg. Men nu blev det inte riktigt så utan hemmaspöket fortsätter att skratta FC Rosengård i ansiktet. Nu blev det i och för sig ingen förlust även om känslan man har så här efter matchen är snarlik, klart är att man förlorade två poäng samtidigt som Sölvesborg vann en poäng.

Matchen slutade 4-4 efter att Sölvesborg forcerat in tre mål under matchens sista minuter plus tilläggstid. Resten av matchen då? Jo man spelade bra i sjuttio minuter och man inledde matchen strålande då man ledde med 3-0 innan matchklockan visade tjugofem minuter efter två mål av Granit och ett av Alvedin. Sölvesborg reducerade tio minuter innan pausvilan och de hade ytterligare chanser under den första halvleken men de skott, varav en straff, som inte gick utanför motade Blerim. I den andra halvleken såg det ganska tryggt ut fram tills runt den sjuttionde minuten då först Ylli tvingas byta på grund av skada och sedan byts Alvedin också ut och snacket på planen dör i princip ut. Jag vet inte varför och det har hänt i matcher tidigare att när de rutinerade herrarna går av planen så är det ingen som tar över och leder laget på planen. Någon borde ta initiativet och styra laget på planen för laget kan inte stå och falla med att en eller två rutinerade spelare saknas. Nåja, hur som helst så gjorde Granit sitt tredje mål för dagen och FCR’s i den sjuttionde minuten och det såg som sagt ut som tre säkra poäng. Men sedan började det; i den åttioförsta minuten reducerar SGoif till 4-2, i den åttiotredje kommer nästa reducering till 4-3. Sedan på övertid kommer pricken över ”i” et när SGoif kvitterar till 4-4.

Resultatet innebär att FC Rosengård fortfarande är obesegrade i höst och man har fortfarande sex poäng upp till serietoppen. Nu gäller det bara att hitta vinnarkänslan igen den får gärna infinna sig till nästa match då FC Rosengård möter Prespa Birlik i ett hett Malmöderby men mer om det senare.

 

Text & Bild: Stephan Lindstrand

 

 

{gallery slider=boxplus.carousel} /FCRA_Bilder/fcr_sgoif_2013{/gallery}