Sofie Bredgaard klar för FC Rosengård

FC Rosengårds trupp är relativt intakt från i höstas, där Rebecca Knaak är det enda nyförvärv som anslöt till truppen i januari. Men några timmar innan fönstret stängde blev det klart att även 20-åriga Sofie Bredgaard skriver på för FC Rosengård.

Sofie Bredgaard är fostrad i danska BSF (Ballerup-Skovlunde Fodbold) och har Linköpings FC som senaste klubbadress, där hon varit sedan sommaren 2020. Den offensiva mittfältaren har också gjort flertalet ungdomslandskamper för Danmark. Sportchef Therese Sjögran ser Bredgaard som en flexibel spelare som kan passa bra i flera roller.

– Jag är väldigt glad att vi lyckades värva Sofie precis innan transferfönstret stängde. Sofie är en ung och spännande spelare som verkligen tagit klivet fullt ut i år. Hon är en teknisk, snabbtänkt och smart. Att hon är vänsterfotad gör det bara ännu bättre. Det ska bli väldigt spännande att se hur hon kan påverka vårt spel och hur snabbt hon anpassar sig till vår miljö, säger sportchef Therese Sjögran.

Bredgaard ser fram emot att flytta närmre familjen och samtidigt få chansen att utvecklas i en bra miljö. Hon har skrivit kontrakt på tre år och ansluter till laget under kommande vecka.

– Det känns jättebra att ha skrivit på för FC Rosengård, jag är väldigt glad att jag har fått den här möjligheten. Det känns bra för mig att komma närmre familjen och samtidigt få goda förutsättningar att utvecklas sportsligt. Det blir den perfekta kombon, säger Bredgaard.

– Jag ser fram emot att komma till ett lag med så många bra spelare som jag kan lära mig mycket av. Att spela i ett lag som har så mycket boll ska också bli roligt och jag tror jag kan bidra på ett bra sätt, avslutar Sofie Bredgaard.

De senaste inläggen: