Sökes: Företag som behöver motiverad arbetskraft

Boost by FC Rosengård är erkänt skickliga på att matcha deltagare så att de kommer ut i självförsörjning. Men det finns också utmaningar – en sådan är just nu att utöka nätverket och få in fler företag att samarbeta med. Allt för att få fler Malmöungdomar i arbete!

Vi stämde träff med företagssamordnare Käthe Andersson och Edo Ganic i Boost by FC Rosengårds ljusa och fräscha lokaler i Sofielund. De är ”gamla i gamet”, Edo började 2016 och Käthe något år tidigare. Båda är överens om att de har världens roligaste – och världens tuffaste jobb, det säger de faktiskt skrattande och unisont!

Börja med att berätta vad en företagssamordnare gör?

– Vi jobbar med allting som rör mötet med arbetsgivaren, berättar Käthe. ”Exempelvis förbereder vi deltagarna genom att vi tränar på intervjun innan eftersom vi i regel har koll på vilken typ av intervju arbetsgivaren gör. Det kan ju vara gruppintervju eller individuell intervju och det handlar om att deltagaren är så förberedd som det bara går att bli.”

Käthe och Edo berättar om hur de olika intervjuerna kan gå till – ena gången kanske man sitter ett helt gäng runt ett bord i personalmatsalen på Coop och en annan gång möter man en HR-chef på ett större företag. En tredje gång blir det kanske en sittning i en byggbod med snickaren och projektledaren.

Vilket är det vanligaste som företagen erbjuder, praktik eller anställning?

– En del företag jobbar väldigt mycket med praktikanter först menar Käthe. ”När jag började här var det rutin med en månads praktik, vi försöker få ned det till två veckor eller varför inte provjobb direkt? Det är mycket förarbete med praktik också, och så ska Arbetsförmedlingen godkänna det, vilket tar ytterligare sju dagar. Nu har det såklart också varit tufft, företagen vill inte ta emot praktikanter på samma sätt eftersom många jobbar hemifrån under pandemin. Sen är det ju så att många ungdomar är praktiktrötta. De har tidigare varit ute på långa praktiker som aldrig leder till jobb.”

– Sådant vill vi stoppa, säger Edo. ”Vi jobbar med att hela tiden få in nya företag, nya rekryteringar, så att våra vägledare har något att anmäla deltagarna till.”

I normala fall, det vill säga när det inte är covid19-tider, så är Käthe och Edo ofta ute på mingel och företagsträffar och knyter kontakter med företag som kan tänka sig ta emot deltagare. Man har också egna mingelträffar och nätverksträffar. Käthe berättar:

– En del arbetsgivare har praktik som sitt sätt att känna på en deltagare. Syftet ska vara solklart för deltagaren, för arbetsgivaren och för oss. Det kan vara en språkpraktik – då vet vi att deltagaren är där för att träna på språket. Vi har också jobbat med företag som utför relining och ventilation, där får deltagaren en tvåmånaders praktik för att lära sig yrket och förstå grunderna. Sen får deltagaren i regel en provanställning.

Edo fyller i:

– Syftet med praktiken ska också alltid godkännas av Arbetsförmedlingen. Vårt mål är – anställning direkt! Vi försöker minska ner det här med praktiken.

Det här reportaget kommer att finnas med i ett nyhetsutskick som går ut till alla sponsorer och alla i FC Rosengårds nätverk. Vad skulle ni vilja säga till dom när ni har chansen, så att de lyfter luren och ringer er när de behöver anställa?

Edo:

– Fördelen är, det kostar inget för företagaren. Vi är ju en helt gratis service och vår styrka är att vi vet vilka vi skickar ut till företagen. Varenda person som vi skickar är handplockad. De kan ringa och höra med oss om vi har en truckförare eller en snickare till exempel. Det blir verkligen skräddarsytt!

Käthe:

– Jag tror att styrkan är att vi är väldigt ärliga. Och att vi inte tjänar pengar på matchningen betyder att vi inte vill kränga något till varje pris. Och att vi får lov att misslyckas, just eftersom vi inte tjänar pengar på deltagarna.

Käthe och Edo säger att de också är öppna och sanningsenliga i de fall då företagen hör av sig och söker en specifik yrkeskategori men det inte finns någon som de bedömer skulle passa.

– Vi jobbar både med företagarna och deltagarna, det är vår styrka. Företagen vill gärna hjälpa till, har goda intentioner, vill jobba med socialt tänk och har ett stort hjärta, men när det kommer till kritan så kanske de ibland tar in andra än ungdomar från oss, tror Käthe.

Vilket efterarbete finns det, har ni någon kontakt med deltagarna när de är utskrivna?

Edo:

– Ja, det är många som hör av sig och kommer förbi och hälsar på. Den lyckan är ju oftast obeskrivlig, när de kämpat hårt och fått ett jobb. Det är underbart varje gång någon får ett jobb, den glädjen och den lättnaden…

Käthe:

– Vi har ju en kille som jobbar på hotell, han har själv gått här på Boost by FC Rosengård. När han ska anställa på sin arbetsplats så brukar han komma hit och göra intervjuer. Det är jätteroligt!

Vad har ni för utmaningar i år 2021, när ni faktiskt firar ert tioårsjubileum?

– Utmaningen för oss nu är att utöka vårt nätverk och få in fler företag, säger Edo. ”Och vi försöker verkligen tänka utanför boxen för att få det att hända”.

De senaste inläggen: