Somea Polozen flyttas upp till A-laget

Från egna led flyttar FC Rosengård upp Somea Polozen som målvakt i A-laget med ett kontrakt på tre år. 19-åriga Polozen har spelat i föreningen sedan 2019 och har under året vaktat målet för divison 1-laget och även en träningsmatch i A-laget.

Sedan 2019 då Polozen kom till FC Rosengård har hon hunnit nå framgångar både i ungdomsserier och divison 1, och även ta studenten. Nu skriver hon alltså A-lagskontrakt som sträcker sig över tre år. Med nummer 30 på ryggen kommer Polozen gå in som en av tre målvakter i truppen och sportchef Therese Sjögran tror mycket på 19-åringen.

– Somea är en målvakt med väldigt stor potential. Hon har en stor fördel mot andra målvakter i sin ålder när det gäller längd och räckvidd. Somea har alla förutsättningar för att kunna konkurrera med våra andra A-lagsmålvakter, säger Sjögran.

Somea Polozen har också erfarenhet från spel i ungdomslandslag där hon representerat både Sverige och Bosnien. Att träna med A-laget är inget nytt för Polozen som gjort många pass där under året, men att nu ha skrivit A-lagskontrakt beskriver hon som en dröm som går i uppfyllelse.

– Jag är väldigt tacksam över att få ett A-lagskontrakt och vara med i Sveriges bästa trupp. Det har varit en stor dröm sedan jag var liten, säger Somea Polozen.

Somea Polozen efter sin A-lagsdebut, en träningsmatch mot Linköping i augusti 2021.

De senaste inläggen: