Sommaren vi minns

Det är 27 grader varmt, luften dallrar och Manchester United har precis spelat oavgjort mot FC Barcelona på Zlatan Court i Malmö. Sydsvenskan är på plats.

Det är en lögn naturligtvis, förutom att svetten rann och att vi befann oss på ”Zlatan.” Men det var så det kändes. Det var Camp Nou och Sydsvenskan var intresserade av Rosengård trots avsaknad av skottlossning. Och såhär när den karga Malmövintern börjar tränga igenom huden kan det vara skönt att plocka fram lite varma sommarminnen.

Sommaren hade varit närvarande ett tag och i och med anordnade klubben återigen ”spontana” fotbollsturneringar på Zlatan Court och Rosengårdsbadet.
Med hjälp av sommarjobbare från ”Ung i sommar” fick barn, ungdomar och alla andra som var sugna möjlighet att spela organiserad (typ) boll varje dag. Onsdag till fredagsförmiddagar på ”Zlatan” och eftermiddagar måndagar till fredagar på badet.
Framför allt på Zlatan var uppslutningen bra och vissa fredagar var det riktigt många lag som var med och gjorde upp om förstaplatsen som innebar finfina priser men kanske främst en möjlighet att ha roligt och kanske träffa nya vänner.Och måhända var det inte Barcelona och Manchester United som stod på planen men det var inte långt ifrån. Känslorna var antagligen desamma och kvalitén ibland hårresande.

Många fotbollsklubbar i Malmö var representerade på plan då en del barn passade på att få lite extraträning under sommaruppehållet. De flesta var inte knutna till någon förening alls. En sak alla hade gemensamt var att det var roligt att umgås över en boll.Sammanfattningsvis förväntar vi oss ett skriftligt tack från MFF, Balkan, Kvarnby, Liria med flera för att vi hållit era framtida stjärnor i form.
Jag förväntar mig även att FC Rosengård kommer gå långt med tanke på all fotbollsglädje som finns i området.

Tack till alla som var med!

Text & bild: Johan Perna

 

 

{gallery slider=boxplus.carousel}/sommar13{/gallery}