Sommarlov by FCR

Solen gassar över Mobilias utomhustorg och kön till straffskjutningen ringlar sig ända bort till ståndet där Pettsson och Findus från Funnys Äventyr hälsar på förbipasserande. Det är en blandad skara av pojkar och flickor i olika åldrar som en efter en stegar fram mot straffpunkten för att försöka få in bollen i de olika hålen på målställningen. Ju mindre hål, desto svårare, men när det lyckas kommer det glada segervrål både från barnen och deras föräldrar. Och sen springer barnen och ställer sig sist i ledet igen.

FC Rosengårds ledare Fatima och Idil peppar och instruerar och när någon gör mål får de både en high five och en fribiljett till en A-lagsmatch med FC Rosengård. En liten flicka med midsommarkrans i håret och färgglad tyllklänning står framför en lång kille med FC Barcelona-tröja. När det är hennes tur tar hon ordentlig sats, men bollen smiter vid sidan av målet. En förbipasserande man med matkassar hjälper till att bredsida den tillbaka in på plan igen.

– Bra försök! Prova en gång till, ropar Idil medan Fatima hjälper till att lägga upp bollar till nästa straffskytt.

Aktiviteten är en del i FC Rosengårds sommarlovssatsning som både uppmuntrar till fysisk aktivitet och hälsosam kost. Föreningens Jessica Stegermaier berättar att man även denna sommar har en massa härliga saker på gång för skollovslediga, på Rosengård, vid Hyllie vattenpark, T-bryggan och på Stenkulaskolan.

– Vi har 10–12 aktiva ledare i gång under våra aktiviteter, de allra flesta har gått igenom vår ledarskapsutbildning Coach for Life och de är ansvariga för alla våra aktiviteter. Det är så roligt att de nu kan använda teorin i praktiken och testa sina nya kunskaper, säger Jessica.

Under hela sommarlovet, åtta veckor, kommer FC Rosengård att vara aktiva på de olika ställena och erbjuda diverse aktiviteter som fotboll, beachfotboll, högläsning och annat roligt som hör sommaren till.

– Vi erbjuder dessa aktiviteter gratis till alla, framför allt uppmuntrar vi de som inte är med i föreningslivet än, menar Jessica. ”Vi kör också vår Summer Camp den 7–9 augusti på Rosengårds IP med 50 barn som kommer att vara hos oss och spela fotboll i tre dagar. Det har blivit ännu större i år och vi försöker förbättra det varje år.”

Jessica berättar om hur positivt emottaget föreningens engagemang har blivit nu när sommarlovet börjat och många barn har långa dagar att fylla med spännande aktiviteter.

– I år är vi vid T-bryggan på Ribban och spelar beachfotboll måndag till fredag i åtta veckor. Det är väldigt många familjer med barn där redan nu och bara under den här första veckan har vi haft runt 60 ungdomar som spelat med oss, det har varit väldigt uppskattat.

Det finns också aktiviteter som föreningen gör tillsammans med några samarbetspartners.

– Till exempel hade vi i fjol två ledare i samband med ett arrangemang ihop med VA Syd på Vattenlekplatsen i Hyllie. VA Syd tyckte våra ledare var så duktiga och så bra med barnen att de önskade ett fortsatt samarbete. Det var också ledare från vårt ledarskapsprogram, så det är inte bara vi som ser deras kvaliteter utan även andra aktörer. Detta medförde att VA Syd anställde ledarna under några sommarveckor i år, vilket är väldigt positivt!

De senaste inläggen: