Söndagen bjuder på Rosengårdsderby

FC Rosengård har fått det att stämma bra senaste tiden i division 2. Det är en mycket jämn serie, men laget har sett till att ta viktiga poäng mot sina toppkonkurrenter och har därför toppat tabellen större delen av vårsäsongen.

Under söndagen väntar ett hett Rosengårdsderby mot välbekanta FBK Balkan. Om FC Rosengård vinner matchen återtar man sin serieledning från Hässleholms IF, som just nu har en match mer spelad. Även om Balkan befinner sig i nedre delen av tabellen blir det ingen enkel match – ett derby är alltid ett derby. Inför matchen stämmer vi av läget med lagkapten Hannes Cederholm.

Hannes, vill du börja med några ord om er vårsäsong så här långt?
– Vi har fått ihop ett mycket bra samarbete och jobbar bra tillsammans som lag. I många matcher har vi spelat smart och lyckats ta poäng även när det varit jämnt, det tror jag gör att vi klarat av att hålla oss så pass högt upp i tabellen.

FBK Balkan har ni mött många gånger förut. Hur brukar de matcherna vara tycker du?
– Balkan är ett tufft lag att möta. Det brukar vara hetsiga matcher med mycket känslor, som det ju ska vara i derbyn. Jag hoppas att det i vanlig ordning blir en roligt match för publiken på läktaren.

Vad vill du se från laget denna match?
– Jag hoppas att vi fortsätter spela för varandra, kämpar och gör jobbet. Det blir viktigt att vi spelar smart i 90 minuter – att vi dribblar när vi ska dribbla och passar när vi ska passa. Vi ska ge 100% för att ta tre poäng!

Avspark 13.00 på Rosengårds IP, vi ses där!

De senaste inläggen: