Sportchef Sjögran inför Champions League

I våras nådde FC Rosengård till kvartsfinal i Champions League. Där stod FC Bayern München för motståndet. Nu startar en ny säsong av Europaspel och det blir nytt tyskt motstånd direkt i form av TSG Hoffenheim. Sportchef Therese Sjögran ger en lägesrapport inför de två stundande kvalmatcherna.

Nu är det dags för Champions League-kval mot tyska Hoffenheim. Vad tänkte du när den lottningen var klar?
– Det var lite blandade känslor. Jag tänkte att det kommer bli en tuff match mot ett bra lag, men att det samtidigt är ett motstånd som vi absolut har chans mot.

Du var nere i Tyskland och såg Hoffenheims seriepremiär i fredags. Vad tar ni med er därifrån?
– Ja, precis, de mötte Freiburg hemma i fredags och vi passade på att åka dit. Vi tar med oss att tempot är högre än i OBOS Damallsvenskan. Vi såg också att de är ett fysiskt lag men samtidigt tekniskt skickliga.

Det var ju minst sagt en bra vår och hösten har startat på samma sätt. Vad säger du om formen i laget?
– Formen har verkligen hållt i sig sedan våren. Det är skönt att de spelare som varit i väg under sommaren fortfarande håller samma kvalitet, även om OS inte gick riktigt som de ville. De nya spelarna har också anpassat sig snabbt, vilket har underlättat för gruppdynamiken.

Hur är läget i truppen just nu?
– Vi har en stark och bred trupp men tyvärr har vi drabbats av två långtidsskador på både Fiona Brown och Frederikke Thøgersen. Vi inväntar nu operationer på båda och kommer självklart göra allt för att de ska kunna komma tillbaka så fort och bra som möjligt.

Vad skulle du säga blir nyckeln för att gå segrande ur detta dubbelmöte?
– Att vi spelar vår bästa fotboll i två gånger 90 minuter. Vi är bättre än Hoffenheim, men vi måste också prestera på topp för att lyckas.

Vad skulle det betyda för klubben att komma till ett gruppspel i Champions League?
– Självklart väldigt mycket, både sportsligt och ekonomiskt. Vi vill vara med och slåss som en av Europas toppklubbar och siktar alltid på att nå långt. Men det är en match i taget som gäller och just nu är det fullt fokus på hemmamatchen på tisdag kväll.

De senaste inläggen: