Stor sorg i FC Rosengård

Det är med den största sorg som vi i FC Rosengård tvingas meddela att vår spelare och vän Merlin Nuhanovic somnat in efter en tids kamp mot cancer.

– Merlin var en fantastisk spelare men framför allt en fantastisk person och en förebild för alla i sitt sätt att vara och att bemöta andra människor. Våra tankar går främst till Merlins familj och nära och kära säger FC Rosengårds ordförande Håkan Wifvesson.

Merlin var en talangfull målvakt som kom till FC Rosengård inför säsongen 2023 efter att tidigare ha spelat i föreningar som IFK Malmö och Trelleborgs FF. Han var fostrad i Skurups AIF.

FC Rosengårds styrelseledamot Dzijat Redzep säger:

– Merlin kom till vår förening i vintras och när han blev sjuk i våras så lovade vi alla varandra att den här säsongen skulle vi spela för honom. Vi spelade varje match i tröjor med hans namn på och när vi vann seriesegern var han på plats och var glad för lagets skull och tackade för allt stöd han fått. Våra tankar i denna svåra stund går till Merlins familj och nära och kära.

Tränare Halda Kabil hyllar sin målvakt så här:

– Merlin var en så fin människa och en fantastisk kille och det känns väldigt tungt när en så ung och positiv människa inte finns längre. Jag har bara känt Merlin i ett år, men har under det året förstått vilken fantastisk människa han var på alla vis. Han älskade fotbollen och pushade på de andra killarna hela tiden. Även när han fått sitt sjukdomsbesked var han positiv och kämpade, var med och såg matcherna och stöttade de andra killarna. Vi har förlorat en underbar lagkompis och jag lider med hans familj som har det så tufft nu.

Merlin Nuhanovic blev 23 år gammal.

De senaste inläggen: