Storseger i en av årets bästa matcher i dam div 3

Motståndarna var chanslösa mot FCR

 

 

Lite regn i luften söndag eftermiddag på Rosengårds IP, och höga förväntningar på matchen mot Korpen Malmö som vi endast slog med uddamål sist, trots att tabellen visar betydligt större skillnader.

 

Emra, Irene och Isa hade en stark trupp till sitt förfogande och vi inledde matchen starkt, men tyvärr utan att lyckas få in det där förlösande målet som är skönt att få i inledningen. Dock många chanser och det kändes som vi tog övertaget direkt. Emra hade lagt upp taktiken mycket väl, och hade utsett Leyla till matchens dirigent – ett uppdrag hon skötte med perfektion. Från början till slut styrde hon på mittfältet och fördelade bollarna på fina ytor för anfallarna att löpa på. I minut 31′ satte hon själv iskallt mål nummer ett, som blev islossningen, och därefter var det aldrig något tvivel om vilket lag som skulle gå segrande ur den här striden. 

 

Emra var också trygg med uppställningen och berömde spelsäkerheten i halvtid. Vi fortsatte med samma uppställning och samma anda och kreativitet, det enda avbräcket var att Emelie gått av skadad i första halvlek, och hon fick stanna på bänken för att vara på den säkra sidan. 

 

Cirka fyrtio sekunder efter att andra halvlek var igång, visade sig glöden i laget ordentligt, när Hajje tryckte in 2-0, efter att ha haft tvåsiffrigt antal avslut i första, men drabbats av enorm otur. Väldigt välförtjänt fick hon in ett mål, och sedan rullade det på. Leyla fortsatte att briljera och fick till ett hattrick i och med 3-0 och 4-0, det ena på en fint placerad frispark, och avslutningsvis tog Lejla retur på en rörig situation i deras box, som fastställde slutresultatet 5-0 – vilket hade kunnat vara det dubbla med lite extra flyt idag. Alla avbytare kom in och stod för riktigt starka insatser, Maja och HP gjorde lysande löpningar på sina kanter, Karin, Buqe & Elif var riktigt trygga i mitten, Awaz, Nese, Koso och Ferda skötte sina positioner med stor säkerhet och Rina gjorde strålande tempoväxlingar och dragningar på topp. Sist men inte minst ska tränarteamet hyllas för ett smart och kreativt upplägg som var omöjligt för motståndarna att bryta igenom. 

 

Bra pepp, bra stämning och en lysande hejarklack vid namn Kaosfronten, som vanligt, var också på plats! Nu spurtar vi för att avsluta serien på samma höga nivå som vi visade upp idag. Stort tack till alla inblandade för idag. 

 

lagbildkorpen

 

kaosfrontenkorpen