Storseger mot Asarum

Matchen mot Asarum blev kanske inte lika tuff som man på förhand kunde väntat sig. FC Rosengård vann med tennissiffrorna 2–6, men siffrorna till trots så var det ändå inte en helt enkel uppgift mot ett poängjagande Asarum.

Hemmalaget försökte att hålla så många spelare som möjligt på rätt sida om bollen och när de väl vann den försökte de hitta vilt jagande anfallare i snabba omställningar. Nu kanske det inte är den bästa taktiken när man möter ett FC Rosengård som inte har något emot att spela runt bollen och tålmodigt vänta på ett bra läge att gå till anfall. Trots det, eller tack vare det, tog Asarum ledningen efter 12 minuters spel. Med ställningen 1–0 fortsatte FC Rosengård helt enligt planen att tålmodigt vänta på rätt läge för att anfalla och det dök upp bara åtta minuter efter Asarums ledningsmål. Det är FC Rosengårds Edriss Hushmand som kvitterar med ett otagbart skott i krysset till 1–1.

Efter Rosengårds kvittering blev det en del spel på mittplan men utan att några riktiga anfall åt vardera hållet, till den 38:e minuten då Emil Grimbe sköt in 1–2. Vid det här laget hade FC Rosengård greppet om matchen och det betalade sig två minuter före pausvilan när Ismael Hussein satte 1–3 vilket också blev halvtidsresultatet. I den andra halvleken radade FC Rosengård upp mer eller mindre bra chanser och det kändes som att 1–4 var närmre än 2–3 men ändå var det det sistnämnda som inträffade. Asarum försvarade sig bra och i den 61:a matchminuten reducerade hemmalaget till 2–3 vilket i det läget nästan kändes som en bjudning då Rosengård hade bra koll på händelseutvecklingen. Å andra sidan så brukar det bli så att om ett lag får tillräckligt många chanser utan att utnyttja dem så åker man på ett baklängesmål helt enligt lagen om alltings jäklighet.

Ungefär tre sekunder efter Asarums reducering dök det upp en del otrevliga minnesbilder från ett par andra matcher där FC Rosengård haft grepp om matchen men ändå tappat poäng i den andra halvleken. Nu behövde man bara stå och våndas i cirka tio minuter för i matchens 71:a minut sköt FC Rosengårds Matthew Ambaye in 2–4 efter att ha blivit inbytt två minuter tidigare. Bara två minuter senare var det dags igen; Ismael Hussein gjorde sitt andra mål för dagen till ställningen 2–5 och efter ytterligare två minuter satte Matthew Ambaye sitt andra mål inom fyra minuter till 2–6 vilket också blev slutresultatet.

Vinsten med 2–6 kom tack vare en riktigt bra laginsats där man såg till att vårda bollen med mycket tålamod, man gav sig inte iväg på några halvhjärtade anfallsförsök utan såg till att utnyttja hela laget. Samtidigt var man helt fokuserade på uppgiften, både i försvar och i anfall, och lät inte motståndarnas 1–0 eller deras reducering till 2–3 påverka sitt eget spel. Det hade kanske varit förståeligt med tanke på omständigheterna med hänsyn till tidigare matchers poängtapp. Med det sagt får man konstatera att det ser bra ut inför kommande matcher och FC Rosengård visar med all önskvärd tydlighet att man kommer att vara med i toppen av tabellen.

Segern innebär att FC Rosengård klättrar upp till plats nummer två i tabellen med 17 inspelade poäng på åtta matcher. Man ligger en poäng efter Kristianstad men då dom har en match mer spelad så är tabellen lite missvisande. I nästa omgång så möter man Österlen FF som är tillbaka i Division 2 efter att spelat i DIvision 1 förra säsongen. Matchen mot Österlen spelas på Rosengårds IP på torsdag 25/5 med start klockan 14:00 men mer om den kommer i veckan.

De senaste inläggen: