Storseger mot danskorna

Fortuna Hjörring som gästade Malmö IP under söndagen blev helt överkörda av ett taggat hemmalag och segersiffrorna 5-1 borde varit det dubbla. 
Rosengård startade matchen med följande lag:
Emma Lind, Glodis Perla ViggosdottirMalin Levenstad, Sofie Svava, Jessica Samuelsson, Sanne Troelsgaard, Caroline Seger, Hanna Bennison, Johanna Rytting Kaneryd, Jelena Cankovic och Mimmi Larsson. 
Första tjugo minuterna präglades av mycket slarv, bolltapp och felpassaningar från hemmalagets sida. Efter en halvtimmes spel kom ändå det förlösande 1-0-målet från Mimmi Larsson och några minuter senare gjorde Jelena Cankovic 2-0 från ett riktigt mönsteranfall. 
I halvtid valde FC Rosengård att byta målvakt (förutbestämt) och Zecira Musovic tog plats i målet, Mimmi Larsson byttes mot Anam Imo och Jessica Samuelsson mot Nathalie Björn, som började halvleken på sin ordinarie plats i backlinjen. 
FCR kom att helt dominera andra halvlek och skapade en mängd målchanser och Anam Imo gjorde 3-0, Caroline Seger med en snygg nick till 4-0 och Anam Imo igen 5-0 efter ett anfall som fick publiken att jubla. 
När det återstod en halvtimme av speltiden kom Anna Anvegård in och lagkapten Seger utgick. 
Jelena Cankovic hade ett skott i ribban och missade även en straff, vilket även det tyder på att resultatet hade kunnat varit större i FCR:s favör. Gästerna fick med sig ett tröstmål i slutminuten, vilket kan ses som slarvigt och onödigt sett till matchbilden. 
Hur ska man då analysera matchen efter ett så stort spelövertag? Som alltid ska man vara försiktig och inte övervärdera vinster i träningsmatcher. FC Rosengård har ett SM-guld att försvara och går även in i Champions League i höst, vilket gör att kraven på laget är höga, och även om det var mycket positiv att ta med sig från dagens match, så måste det till fortsatt hårt jobb om årets målsättningar ska uppfyllas. 
Redan på lördag 8/2 blir det ett nytt test, när FC Nordsjälland på kommer på besök. 
Ni som älskar att se underhållande fotboll och fantastiska spelare, boka in matchen på lördag, avspark 14:00 på Malmö IP.