Storseger på Rosengårds IP

Förra gången FC Rosengård mötte Sölvesborg var det åtminstone en målmässigt jämn tillställning. Man kan, utan att överdriva, säga att lördagens returmöte på Rosengårds IP inte var det.

FC Rosengård fortsatte där man slutade i de tidigare matcherna och vann till slut med hela 7-0, och då fick man ändå inte hundraprocentig utdelning sett till hur många chanser man skapade. Samtidigt tillät man inte Sölvesborg att skapa en enda riktigt farlig målchans, utan dominerade matchen totalt både offensivt och defensivt. Matchen inleddes lite försiktigt från FC Rosengårds sida. Kan det ha varit en del av taktiken för att komma bra in i matchen? FC Rosengårds tränare Marco Whittle berättar:

– Nej, det var det inte, men med tanke på att vi har mött tre bra lag på en vecka kanske det inte är konstigt att allt inte var exakt som vi hoppades på. Men jag tycker verkligen att killarna visade fruktansvärt bra karaktär genom att snabbt ta tag i det själva och hjälpa sina medspelare att komma igång.

Även om spelet kanske var lite avvaktande hade man ändå kontroll och efter cirka tio minuter började man även skapa ett par hyggliga lägen, där i alla fall ett förtjänade ett bättre öde. Utdelningen kom till slut i den 23:e minuten då Ismael Hussein gjorde 1-0 till FC Rosengård och sedan rullade det på. Fem minuter senare gjorde Zia Sakirovski 2-0 och efter ytterligare fem gjorde Ismael Hussein sitt andra för dagen. Första halvlek slutade 3-0 efter att FC Rosengård gjort tre mål inom loppet av tio minuter och man kan lugnt påstå att man såg fram emot andra halvlek.

I inledningen av andra såg det ut som att gästerna försökte flytta fram för att få till en reducering, men efter fem minuter gjorde Ilir Tahiri 4-0 till FC Rosengård. Där stängdes väl egentligen matchen, men i den 53:e minuten gjorde Ismael Hussein hattrick när han skjöt in sitt tredje mål för dagen och 5-0 till FC Rosengård. Efter det målet kom en del byten och tempot i matchen mattades av en del, men FC Rosengård behöll kontroll över händelseutvecklingen. I den 77:e minuten ordnade Cliff Rindom 6- 0. Slutresultatet fastställdes i den 89:e minuten då Jonathan Ekendahl lade in en frispark till 7-0.

Marco, förra matchen mot Sölvesborg var betydligt jämnare. Vad var skillnaden om man jämför de båda matcherna?

– Som jag nämnt tidigare är varje match sin egen match, med allt vad det innebär, men som vid många andra tidigare matcher tror jag att effektiviteten är den största skillnaden idag. Även om vi är en bit ifrån att vara hundraprocentiga i våra avslut idag så är vi ändå mycket mer effektiva än tidigare.

Hur går dina tankar efter dagens match?

– Skönt att ha avklarat denna vecka på ett väldigt bra sätt. Jag är väldigt glad över det sätt killarna spelar fotboll på. Nu åker vi hem och analyserar vår prestation med fokus på nästa match mot ett väldigt bra Berga.

Matchen slutar 7-0 och det hade kunnat bli mer om man satt alla chanser. Hur går ni vidare?

– Vi har några lägen till som kanske skulle suttit, men samtidigt är vi väldigt nära att vara hundraprocentiga och mer kan vi inte kräva. Mest nöjd är jag faktisk med sättet vi spelar fotboll på matchen igenom. Vi går vidare på exakt samma sätt som gjort att vi agerar som vi gör just nu – vi vet om att fotboll är en färskvara och då måste man jobba för att upprätthålla den på bästa sätt.

Det verkar som att det var ett FC Rosengård före uppehållet och ett annat efter. Så vad gjorde ni egentligen under uppehållet?

– De var väl trötta på att höra våra röster och behövde ett uppehåll från det. Skämt åsido, våra prestationer har varit bra på nästan alla matcher, förutom Olympic hemma och när vi tappade fokus under en period av matchen mot Balkan. Även om resultaten inte kom då så har vi alltid utgått från att göra bra prestationer med stor tilltro till att resultaten skulle komma till slut, avslutar Marco.

Segern var FC Rosengårds fjärde raka och tack vare den tog man ett jättekliv upp i tabellen och efter helgens matcher ligger man på andra plats. Efter lördagens matcher ledde man tabellen men resultaten från söndagens matcher gjorde att man halkade ner ett snäpp.

I nästa omgång åker FC Rosengård till Småland för att möta Berga som ligger en poäng efter Rosengård i tabellen, det kommer med andra ord att bli en riktigt viktig match. Matchen spelas den 14:e augusti med avspark klockan 14:00 på Bergavik IP.

De senaste inläggen: