Storslaget Malmöderby i division 1

Ett mycket spännande Malmöderby väntar i division 1 när Malmö FF tar emot FC Rosengårds B-lag under söndagen. Matchen spelas på Eleda Stadion och mycket publik väntas sluta upp på läktaren. 

FC Rosengård har haft en vårsäsong med blandade resultat i division 1. Inför helgens omgång ligger man på en fjärdeplats med 20 inspelade poäng. Sedan Malmö FF startade upp i division 4 har laget gått obesegrade genom sina serier. De har haft en framgångsrik resa även i division 1 så här långt och toppar tabellen.

Senast lagen möttes var i september 2022 när DM-finalen gick av stapeln inför storpublik på Malmö IP. Det blev en mycket spännande match som till slut fick avgöras på straffar efter ställningen 3–3 vid full tid. FC Rosengård gick segrande ur striden med ett måls marginal.

– Det är en inspirerande match vi står inför och spelarna är väldigt motiverade att spela det här Malmöderbyt. Vi behöver ta med oss våra bästa prestationer från våren och ge allt i matchen mot MFF för att bjuda Malmöpubliken på en riktig stormatch, säger Marcus Kaloudis, tränare för FC Rosengårds dam B.

Matchen sparkas igång 13.00 på Eleda Stadion. Biljetter kan införskaffas via Malmö FF:s hemsida.

De senaste inläggen: