Storvinst hemma på Rosengård

Soligt och lite blåsigt på Rosengårds IP, god stämning i laget och ense om att det var dags för tre poäng igen.
Det var aldrig någon tvekan om att det skulle bli vinst, frågan var med hur mycket. Efter åtta minuter stod det 2-0 till oss, genom ett påpassligt avslut från Hajje, och ett högt skott från Jenny som seglade in bakom deras målvakt, som siffrorna till trots gjorde en bra match. Värt att nämna är också den snygga assisten från Sandra H som kom upp perfekt på vänsterkanten.
Efter målen avstannade tempot något, och vi stod och småpassade mycket till varandra på mittplan och som i små trianglar – nackdelen av att ha för stort bollinnehav. De var dock knappt över på vår planhalva matchen igenom så vi invaggades i ett lugn istället för att tagga till ytterligare.
I andra halvlek gjorde vi lite tidigare byten, in med lite kvicka ben, men lyckades inte få till de där riktigt vassa avsluten riktigt. En hörna som var snyggt inåtskruvad ledde till lite röra i straffområdet och vem var där med huvudet om inte Nikki, som fick till ett nickmål som ledde till 3-0. Med kvarten kvar slog Hajje en frispark ca 25 meter ut, Norah skymde deras målvakt något, som missbedömde den välplacerade sparken helt, och 4-0 var ett faktum.
Idag visade vi verkligen vilken bred trupp vi hade, då alla på bänken kunde gå in och spela på nya positioner. Härligt att se sån flexibilitet, teknik och positivitet i hela laget – även Carmen som knappt hade något att göra eller röra i målet.
Skönt med en så säker vinst, hade kunnat bli det dubbla i målprotokollet, och skönt att hålla nollan för andra matchen i rad. Nu upp som serieetta (i en mycket haltande tabell) och med mycket pepp till nästa omgång då vi ska fortsätta segertåget.
Tack till all publik som stannade matchen ut i kvällskylan när solen gått ner, och tack till Oxie för god kamp.
IMG_2878 IMG_2884 IMG_2883 IMG_2882 IMG_2881 IMG_2880 IMG_2879