Storvinst på Malmö IP för FC Rosengård

I dagens match mot Kopparbergs/Göteborg FC på Malmö IP vann FC Rosengård med hela 5-0. Hemmalaget visade upp ett fint passningsspel och hade många farliga målchanser. Målen gjordes av Therese Sjögran (1), Anja Mittag (3) och Sara Björk Gunnarsdottir (1). 

Markus Tilly, assisterande tränare FC Rosengård kommenterar:

-5-0 mot Kopparberg/Göteborg känns igen, det var nämligen också slutresultatet senast lagen möttes hösten 2013 då i Göteborg. Bortalaget försökte att göra det trångt och kompakt på innermittfältet genom att spela 4-5-1 och krympa ytorna. Manon Melis slet sig fri och hade matchens dittills bästa chans men avslutet gick utanför. Sakta men säkert så malde våra spelvändningar ner bortalagets energi- och moralnivåer.

När så Ali Riley kom med en av sina otaliga överlappningar så såg sig försvaret nödgade att riva ner henne varpå domaren något tvivelaktigt pekade på straffpunkten. Senast Therese Sjögran försökte från 11-meterspunkten borta mot AIK så var hon inte lika lyckosam som denna gången. Nu bytte hon hörn och satte enkelt 1-0. Därefter dominerar vi matchbilden helt och skapar mängder med chanser utan att sätta dit mål nummer två. Ledarstaben började att förbereda summeringen av första halvlek när Sara Björk Gunnarsdottir hittar fram till Anja Mittag som iskallt lobbar in FC Rosengårds andra mål för dagen. Skönt att gå in till paus med två måls ledning efter det spelövertag som vi hade i den första halvan av matchen.

I andra så har Kopparbergs/Göteborg en lobb i stolpen innan vi kan spela ut och göra ytterligare tre mål genom Sara Björk på hörna, Anja Mittag efter friläge gånger två framspelad av Elin Rubensson respektive Amanda Ilestedt.

Glädjande var att våra mittbackar Amanda och Anita hade full koll på Manon Melis djupledsspel, hon fick en chans och det var i matchens inledning och det snett från kanten. Det lilla som slank igenom stod Thora Helgadottir pall för denna dag och kunde inkassera sin fjärde nollan på 8 matcher.

Vi följde vår matchplan med ett snabbt bolltempo med mycket spelvändningar och sedan hitta in centralt eller in bakom backlinjen. Vårt passningsspel var stundtals briljant. Nu väntar ännu en seriefinal på hemmaplan, mot Umeå denna gång, på söndag.