Storvinst på Rosengårds IP

Vi tog emot Arlövs BI och var mycket taggade för att äntligen ta tre poäng i serien – och det blev inga större problem.
I 90 minuter var det spel mot ett mål – motståndarnas, men ändå ville inte bollen in i nätet. Lite för mycket vilja gjordes att det saknades skärpa i avsluten, samtidigt som vi lugnt rullade boll mellan oss på motståndarnas planhalva, så ville inte lugnet infinna sig i den sista touchen. Vi fick in ett mål som tyvärr blev lite tveksamt bortdömt för offside, i övrigt en felfri domarinsats.
I halvtid diskuterade vi att steppa upp vissa moment flera steg och hur vi skulle fatta klokare beslut i motståndarnas straffområde – det gav utdelning. Alla höjde sin lägstanivå, fortsatte att både passa smart men också ta rätt individuella dribblingar och löpningar. Inom loppet av tjugo minuter hade vi gjort fem mål – här är värt att lyfta fram Natalias fina hörnor, varav en hittade Buqe perfekt, som på en halvbicycleta la en ett helt otagbar boll för deras målvakt, som i övrigt kämpade hårt och var välplacerad matchen igenom, vilket gjorde det svårt för oss ofta.
Enda minuset i protokollet var att deras lagkapten var snabb på en djupledsboll och slog in bollen i bortre – 5-1 var ett faktum och det blev också slutresultatet.
Mål: Hajje, Emma, Buqe, Natalia x 2
Kul också att se så stor publik på RG, samt två nya spelare i laget – varmt välkomna Amanda & Anneli!
Nästa vecka väntar en måstematch mot Höllviken – bara att tagga till igen så tar vi tre nya poäng.