Stötta matchen mot cancer genom att buda på en rosa matchtröja

Detta för att uppmärksamma forskningen och kampen mot cancer.
– Vi ville verkligen hjälpa till och bidra till matchen mot cancer. Vi har fått väldigt mycket positiv respons från alla; samarbetspartners, medarbetare, spelare och supportrar. De tycker att kampanjen varit både fin och bra, inte minst ett år som detta då cancerfonden inte får samma uppmärksamhet som vanligt, säger Jenny Damgaard, klubbchef FC Rosengård.
Insamlingen av medel har skett på olika sätt. Dels på cancerfonden.se, dels på Tradera där auktionerna är aktiva fram till och med eftermiddagen den 31 oktober. Det finns alltså fortfarande möjlighet att buda hem en matchtröja genom att klicka här: https://www.tradera.com/campaign/fcrosengard
– De flesta buden kommer normalt sett de sista timmarna.
Pengarna från auktionerna delas lika mellan Cancerfonden och Football for Life.
– I år handlar våra insatser i Sydafrika väldigt mycket om life och väldigt lite fotboll. Området är hårt drabbat av Corona och vi kan inte ha fotbollsverksamhet där just nu. Det har varit lock-down på olika nivåer en längre period så vi stöttar och hjälper till med grundläggande saker som mat och andra förnödenheter.
Blir detta en ny tradition?
– Vi funderar redan på hur vi ska göra till nästa år. Jag tror säkert att vi kommer att göra liknande kampanjer framöver, avslutar Jenny Damgaard.
 
Text: Skånesport