Succéstart för Anvegård i FCR

Det har inte tagit lång tid för Anna Anvegård att göra intryck i FC Rosengård. Spelet har sett närmast sensationellt bra ut och målen har kommit.
– Jag ville ju bidra när jag flyttade hit och är jätteglad över att jag kunnat göra det, säger hon.
– Om det sedan gått snabbare och bättre än jag trodde har jag inte funderat så mycket över. Det hinner man knappt göra när man är mitt uppe i det och allting bara flyter på.
Vilken är den största skillnaden mellan Växjö DFF och FC Rosengård?
– Kvalitén och tempot på träningarna. Det vimlar ju av landslagsspelare i FC Rosengård, klart att det märks. Sedan går allt snabbare.
Och så kan du vinna SM-guld och få spela i Champions League.
– Precis. Det var den största anledningen till att jag flyttade hit. Alla vill ju vara med om det.
Hur trivs du i Malmö?
– Jag trodde att Malmö skulle kännas större, men allt ligger ganska nära. Än har jag inte hunnit se så mycket, men jag har i alla fall lärt mig hitta till träningarna från bostaden vid Slussen. Allt känns bara bra och för ett par veckor sedan började jag plugga också, en strökurs i psykologi. Det är också en stor skillnad. I Växjö jobbade jag bredvid fotbollen, som elevassistent. Nu behöver jag inte det.
22-åriga Anna Anvegård är uppväxt i Bredaryd två mil från Värnamo. Det var där hon började spela fotboll och i tre år hade hon sin pappa Patric som tränare. Det är för övrigt Patric Anvegård FC Rosengård och svensk fotboll kan tacka för att dottern Anna blev forward. Hon startade som back och efter ett tag tog hon steget upp till mittfältet.
– Sedan tyckte pappa att jag borde bli anfallare. Det var ett bra beslut och överhuvudtaget har jag honom att tacka för mycket i min karriär, säger Anna Anvegård och berättar att pappan är undantaget i den annars helsmåländska bakgrundsbilden.
– Han är från Osby. Nära gränsen, men ändå. Det var även i Osby han själv spelade fotboll.
Vilket är det snyggaste målet du gjort?
– Det måste vara för Växjö DFF mot just FC Rosengård. Förra året gjorde jag ett riktigt vackert mål här på Malmö IP. Några kanske minns det än?
Vilket är det viktigaste målet du gjort?
– Det måste än så länge vara när jag med Växjö avgjorde derbyt mot Kalmar bara 30 sekunder före slutsignalen.
Text: Ole Törner, Skånesport