Supertalang väljer FC Rosengård

Åtta spelade matcher i OBOS Damallsvenskan 2019 varav sju matcher från start. På de matcherna har mittfältskreatören hunnit göra två mål och stått för en hel del i vårt offensiva spel. Hanna Bennison har under våren tagit en ordinarie plats i FCR:s A-lag. Hon är född 2002 och är redan etablerad i ett av Sveriges bästa lag. Supertalangen har valt att förlänga sitt avtal till år 2022 och fortsätta sin utveckling i FC Rosengård.
Sportchef Therese Sjögran:
Hanna är en unik spelare. Hon är bara 16 år och har redan alla attribut för att ta en plats i vårt A-lag. Fysik, spelförståelse och teknik. Men det viktigaste av allt, hon har ett huvud också. Hon vet vad det innebär att vara på denna nivån, hon är ödmjuk och jobbar hela tiden hårt för att bli bättre. Jag tror att framtiden är Hannas ifall hon fortsätter såhär.
Hanna Bennison:
Jag är väldigt glad över att ha förlängt med FC Rosengård. Jag tycker att det är en bra miljö för mig att utvecklas i tillsammans med många duktiga och erfarna fotbollsspelare. Jag ser fram emot en spännande höstsäsong där vi ska göra allt för att ta tillbaka SM-guldet till Malmö men även de kommande tre åren för att fortsätta bli en bättre fotbollsspelare.