Svenska Cupen lottas 3 december

Lottningen av gruppspelet för både damerna och herrarna kommer att ske på Svenska Fotbollförbundets presskonferens den 3 december kl 14.00 och kommer även att kunna följas live på Fotbollskanalen.se.
Dam:
16 lag har kvalificerat sig till gruppspel:
Norra gruppen:
Piteå IF
Eskilstuna United
Djurgårdens IF
Hammarby IF
KIF Örebro
IK Uppsala
AIK
Ljusdals IF
Södra gruppen:
Kopparbergs/Göteborg FC
FC Rosengård
Kristianstad
Linköpings FC
Växjö
LB07
IFK Kalmar
Jitex Mölndal BK
De 16 lagen ska delas in i 4 grupper. Vinnarna i grupperna går till semifinal.
Såhär går lottningen till: Lagen delas in i två grupper, Norr och Söder. Respektive grupp delas sen in i två grupper (totalt 4 grupper med 4 lag). De 2 högst rankade lagen i Norra respektive Södra gruppen placeras in i olika fyrlagsgrupper. Därefter sker fri lottning av övriga 6 lag i den Norra respektive Södra gruppen. Det högst rankade laget och det lägst rankade laget i respektive grupp erhåller 2 hemmamatcher. Varje lag i respektive grupp möts en gång.
Det högst respektive näst högst rankade laget i varje fyrlagsgrupp ska mötas i sista matchomgången och det högst rankade laget är då hemmalag. Lag 1 i varje grupp avancerar till semifinal. Rankingen av det ”bästa” respektive det ”lägst rankade” laget bestäms utifrån serietillhörighet och placering i tabellen från föregående års säsong.
 
Herr:
32 lag har kvalificerat sig till gruppspel. Det är nu klart hur de 16 högst rankade lagen fördelas, utifrån placering i serierna. Lag 1 på rankingen möter lag 16 på rankingen och så vidare. Det gör att det blir följande grupper:
Grupp 1: AIK, Örgryte
Grupp 2: IFK Norrköping, AFC Eskilstuna
Grupp 3: Malmö FF, Falkenbergs FF
Grupp 4: Hammarby, Dalkurd
Grupp 5: BK Häcken, Brommapojkarna
Grupp 6: Östersund, Sirius
Grupp 7: Djurgården, Elfsborg
Grupp 8: Örebro, IFK Göteborg
Övriga 16 lag lottas in i gruppspelet. Där gäller fri lottning.
Oseedade lag:
Assyriska IK
Brage
Degerfors
Eskilsminne IF
FC Rosengård
Gais
Halmstads BK
Hässleholms IF
IK Frej
IFK Värnamo
Jönköpings Södra
Karlstad BK
Norrby
Nyköpings BIS
Varbergs Bois
Öster
De åtta gruppsegrarna avancerar till kvartsfinal. I kvartsfinalerna lottas de fyra gruppsegrarna med bäst resultat från gruppspelet som hemmalag mot övriga gruppsegrare. Hemmalag i semifinaler och final utses genom fri lottning.