Tack Elena!

År 2010 och 2011 var hon med och spelade hem SM-guldet till FC Rosengård. 2019 kom hon tillbaka till föreningen som tränare och tog över huvudansvaret för U19-laget. Under den gångna säsongen förde hon tillsammans med Renée Slegers föreningens Dam B lag till division 1. Med sin glädje och energi har hon varit en väldig tillgång till föreningen både som spelare och tränare. Nu är det dags för Elena att anta nya utmaningar. Stort lycka till i din fortsatta tränarkarriär!

Elena Sadiku:

– Först och främst vill jag tacka Erling Nilsson och Therese Sjögran för att de gav mig förtroendet genom att anställa mig som huvudtränare i klubbens U19 lag. Det har varit väldigt lärorikt och fantastiskt kul att komma hem till moderklubben efter äventyret i Kina. Dessa 2 åren har varit väldigt utvecklande för mig främst för att det var en ny roll att kliva in som huvudtränare och för att jag under första året var ensam tränare. Jag fick testa mig fram med olika idéer och hitta mig själv som tränare. Sedan vill jag tacka alla mina kollegor på både sportavdelningen och kansliet. Ni har verkligen gjort min tid i klubben till det bättre. Vill även tacka Jonas Eidevall för förtroendet att jobba bredvid honom i A-laget där jag har lärt mig mycket från hans fotbollskunskaper.

Men dem jag vill tacka mest är spelarna jag har fått äran att jobba med under dessa 2 år. Tack för att ni har format mig till den tränaren och ledaren jag har blivit. Tack för att ni var lojala mot mig och det sättet jag ville att vi skulle spela fotboll. Men mest tack för att ni gav ert yttersta, varit er själva och skapade den fantastiska miljön som vi byggde tillsammans. Är oerhört stolt över er alla, vilken utveckling jag har fått följa bland alla er spelare. De minnen vi har kommer jag alltid bära med mig. Det har varit en fin resa och varje resa har tyvärr alltid ett slut. 

Med det sagt så är jag nu redo för nya utmaningar som väntar mig. Jag önskar alla spelare och ledare i FCR all lycka till i fortsättningen.

Sportchef Therese Sjögran & Erling Nilsson: 

 – Det har varit väldigt roligt att jobba med Elena under dessa två åren. Hon är en person med mycket energi, hjärtat på rätt ställe och brinner otroligt mycket för fotbollen. Hon har varit en tillgång och haft en stor del i att spelare i U19 och Dam B tagit stora kliv i sin utveckling. Vi önskar Elena lycka till i sitt nästa uppdrag.