Tack för er tid i FC Rosengård!

Det är aldrig lätt att ta farväl, särskilt inte när det kommer till värdefulla medlemmar av FCR-familjen. I samband med gårdagens match mot Växjö DFF tackade vi av fyra stjärnor som lämnar för nya äventyr – Nathalie Björn, Glódís Perla Viggósdóttir, Anna Anvegård och Jonas Eidevall.

Nathalie Björn och Glódís Perla Viggósdóttir kom till FC Rosengård 2017. De har båda varit viktiga kulturbärare och ledargestalter – både på och utanför planen. Tack vare Björn och Viggósdóttir har Rosengårds försvar länge varit ett av seriens mest stabila. Viggósdóttir har dessutom spelat varje match sedan hon kom till klubben. Under dessa fyra år har vi fått se dem växa och utvecklas, både som spelare och människor, och vi är stolta över att de nu kan ta nästa steg i sina karriärer.

Anna Anvegård anslöt till klubben mitt i säsongen 2019 och blev direkt en nyckelspelare som var starkt bidragande till SM-guldet. Hon vann dessutom skytteligan samma säsong och även året därpå. En målgörare av rang som ger mycket av sig själv för laget. Vi ser fram emot att följa hennes fortsatta resa när hon nu tar klivet ut i Europa.

Jonas Eidevall har varit verksam i FC Rosengård under många år – först som assisterande och sedermera huvudtränare 2012–2014, och sedan tillbaka som huvudtränare från 2018. Tre SM-guld har det blivit med klubben, men nu är det alltså dags för ett nytt uppdrag för Eidevall. Som tidigare kommunicerat tar han i höst över Arsenal WFC i den engelska ligan.

FC Rosengård önskar alla fyra stort lycka till framöver och ser fram emot att följa er fortsatta resa. Ni kommer alltid vara en del av FCR-familjen, vår dörr står alltid öppen.

Den avtackade kvartetten fick avsluta sin tid i FC Rosengård med en härlig seger på hemmaplan. 5-0 blev det mot Växjö DFF och både Anvegård och Björn fick sätta var sitt mål. Vilket avslut!

De senaste inläggen: