Tack för er tid i FCR, Pierre och Marco!

FC Rosengård och tränarduon Pierre Marante och Marco Whittle har efter två år valt att gå skilda vägar. Klubben tackar båda två för fina insatser för klubben och deras starka engagemang och önskar dem stort lycka till i framtida utmaningar!

Pierre, först och främst, berätta om säsongen som varit.
– Det är så klart en stor besvikelse kring utfallet av säsongen. Vi gick tio raka matcher utan förslut och sedan sex matcher utan vinst och sedan fem raka vinster igen. Höga toppar och tyvärr en djup dal som gjorde att vi inte kunde ta hem serien. Vi har lett serien i många omgångar under 2 år och det visar på en stor kontinutiet. En modell som fungerar över tid och funkar i den här serien. En träningsmetod som fungerar över tid och vinner matcher och poäng. Men ett snopet slut där vi verkligen har chansen, en kvalplats hade vi in till sista minuten.

Hur skulle ni sammanfatta tiden i FC Rosengård?
– Vi kom till FC Rosengård när klubben haft det svårt med resultaten ett tag. De sökte kontinuitet och en välfungerande grupp. Det tycker jag att vi lyckades ge – många spelare som stannade år 1 till 2 och vi fick en välfungerande grupp både på och utanför planen. Det känns som vi lagt en bra grund till nästa tränare som kommer, något att jobba vidare på, säger Pierre.

– Det har varit två fantastiska år, två år där vi verkligen byggt ett lag med tydlig identitet och stor laganda. Vi har slagits i toppen ända in i det sista och snubblat på de sista stegen, men framför allt två år där vi visat att när laget presterar på topp hör det hemma i de högre divisionerna, säger Marco

– Jag har personligen haft en fantastisk tid i Rosengård och fått många nya vänner. Det har varit lärorikt på många sätt. Jag hoppas allt det bästa för laget framåt att de tar sig upp i division 1 nästa år, avslutar Pierre.

Marco, vill du avsluta detta med några härliga tack?
– Absolut! Vi vill börja med att tacka hela FCR-familjen för dessa två åren, det gäller från de yngsta spelarna till den äldsta ledarna. Alla har på något sätt bidraget med att få FC Rosengård att kännas som hemma. Sedan vill jag såklart rikta ett stort tack till sportgruppen som gav oss förtroendet att försöka lösa situationen laget hade hamnat i.

– Jag vill verkligen tacka alla spelare från botten av mitt hjärta. Ni har varit fantastiska och det har varit en ära att få dela så många stunder med er. Vi unnar er alla det bästa på fotbollsplanen men framför allt i livet. Största tacken går till tränarstaben, ni har varit fantastiska och tillsammans har vi alltid strävat att ge laget det allra bästa. Jag kunde verkligen inte önskat mig bättre kollegor att jobba med än er, så tusen tack.

– Till FCR-familjen – fortsätt stötta laget som ni gjort och sluta aldrig tro på detta laget.
Lycka till i framtiden, avslutar Marco.

De senaste inläggen: