Talang flyttas upp till A-laget

Den unge talangen Rezen Tawfeeq har spelat med U19 under säsongen och har tagit så pass stora kliv att han nu tar steget upp till seniorerna. Han har tidigare gjort ett flertal träningspass med A-laget, men flyttas alltså upp till A-laget permanent och var också med i matchtruppen mot IS Halmia senast. 17-åringen är primärt en yttermittfältare, men är mångsidig och kan spela på flera positioner.
Valentino Lai:
– Rezen är en intressant spelare med fin touch, bra fart och driv med bollen. Dock är det på juniornivå, utmaningen ligger i att få ett snabbare tänk på seniornivå i allt han gör. Men det är en kille som har en väldigt bra inställning så jag tror att han kommer att lösa det bra. Rezen hade ett tydligt mål att gå upp i A-laget, man såg i hans blick att det verkligen var vad han ville. Han bevisade det vecka efter vecka på träning och blev bara bättre och bättre. Det är en ödmjuk och hårt arbetande kille. En riktig lagspelare som varit väldigt drivande och pushande gentemot sina lagkamrater i U19. Vi fick en härlig känsla att den här killen vill någonting.
– Det är kul att vi skickar upp en 17-åring i A-laget, det sänder ju bra signaler givetvis. Det visar ju också på vad som krävs för att komma upp. Det handlar inte bara om att kunna trixa med en boll, det handlar om hur man är som person med inställningen till träning och förberedelser inför match. Att helt enkelt vara målmedveten och vilja någonting med sin fotboll. Vi jobbar stenhårt med att försöka få upp spelare från våra egna ungdomsled och det handlar inte bara om juniorerna, utan åldrarna under också. Vi jobbar hårt med att utveckla det så det inom en snar framtid kan komma upp fler till seniorlaget.
Rezen Tawfeeq:
– Det känns väldigt roligt att bli uppflyttad till A-laget. Redan när jag kom till klubben hade jag som mål att gå upp till A-laget och jag visste att med rätt inställning och attityd skulle det ske, så det känns bra att få göra det nu. Detta är ett steg på vägen och jag har satt upp mål om att bli bättre för varje träning. Jag kommer att ge allt för att slåss om en startplats och kunna hjälpa laget så mycket som möjligt. Jag har tränat med A-laget tidigare men nu ser jag fram emot det extra mycket med tanke på att jag blivit uppflyttad på riktigt.
Rezen Tawfeeq kommer att spela med tröjnummer 21 på ryggen.