Tappade poäng men fortsatt serieledning

FC Rosengård hade möjlighet att befästa sin serieledning i bortamatchen mot Växjö DFF, men Erin McLeod i  Växjömålet, ville annorlunda och spikade igen målet, vilket gjorde att matchen slutade 0-0. Att Erin håller hög målvaktklass vet vi ju efter hennes år i FC Rosengård. 
Nu var det inte bara Erins storspel i målet som gjorde att matchen slutade mållös, utan mycket handlade om Rosengårdsspelarnas oförmåga att utnyttja de målchanser som man skapade. Visst har Johanna Kaneryd ett gyllene friläge i slutet av matchen men skotten tar i ribbans underkant och studsar ut. Lisa-Marie Utland hade ett nickläge efter ett perfekt inlägg från vänsterkanten, och borde nog gjort mål, men målvakten gör en bra räddning. 
Växjö försvarade sig bra och som matchbilden blev med ett stort spelövertag från FCR:s sida, så fick Växjö några omställningslägen och endast tack vare bra försvarsspel från backlinjen i Rosengård fick inte Växjö utdelning på sina halvchanser. 
Rosengård har ett lag som alla förväntar sig ska vinna varje match, men gårdagens match visade än en gång att årets OBOS Damallsvenskan är ett getingbo, där alla kan ta poäng från varandra och det kommer att hända mycket i kommande åtta omgångar som återstår. 
Redan på söndag väntar en tuff bortamatch mot Piteå IF som är regerande mästare. Ett lag som sällan bjuder på mycket, men om FC Rosengård vill vara med i toppstriden så måste man nog ha några poäng med sig tillbaka till Malmö efter matchen.