Tidig Seriefinal i Div 2

Imorgon möter FC Rosengård FC Höllviken borta.

På lördag är det dags för en tidig seriefinal i tvåan när FC Rosengård tar sig an FC Höllviken på bortaplan. Om nu någon skulle ha råkat missa det så har FC Rosengård vunnit sju av sju spelade matcher den här säsongen och laget har inte förlorat i serien sedan 20 juni förra säsongen. Hur man än vänder och vrider på det så är det ett rätt hyfsat facit men samtidigt så är idrott en färskvara där det inte går att leva på gamla meriter. Man måste hela tiden se framåt och ladda om till nästa match och i morgon så är det bortamatchen mot serietvåan FC Höllviken som står på schemat.

Morgondagens motståndare FC Höllviken har inför säsongen tippats som en möjlig seriesegrare, förmodligen baserat på hur de lekte sig igenom Division 3 förra säsongen. Höllviken gick obesegrade genom serien och vann tjugo, spelade två oavgjort med en imponerande målskillnad på 84 gjorda och bara 9 insläppta. I år så har FC Höllviken fortsatt att spela bra fotboll och det har tagit dom till andraplatsen så här långt med fem vinster, en förlust och en oavgjord. FC Höllviken är ett hårt arbetande gäng som krigar i nittio minuter och även om deras spel haltar emellanåt så är dom ändå så pass jämna att dom kan vinna matcher som exempelvis förra helgens match mot LB07.

FC Rosengård har som redan nämnts vunnit de inledande sju matcherna och leder serien med fem poäng ner till lördagens motståndare. Inför seriestarten så nämndes Rosengård som en möjlig seriesegrare och med den inledningen laget haft så är det klart att man är med i diskussionerna. FC Rosengård styrka så här långt är att man spelar med ett enormt tålamod samtidigt som man jobbar stenhårt för varandra i nittio minuter och även om spelet varit lite sisådär emellanåt så har man fortsatt att jobba. Så här inför matchen så pratade jag lite med Isak Strand som spelar back/ mittfältare i FC Rosengård och han tror att det kommer att bli en öppen historia i Höllviken.

Oavsett hur matchbilden kommer att se ut så är det mycket som står på spel för båda lagen imorgon då FC Rosengård har chansen att utöka avståndet till åtta poäng ner till andraplatsen, å andra sidan så kan Höllviken krympa avståndet upp till förstaplatsen med två poäng. Förmodligen så kommer nerver att spela en viss roll också imorgon med tanke på vad som står på spel och det laget som hanterar det bäst blir det laget som kan skriva in en trepoängare på kontot.

För er som gillar statistik och fakta så har FC Rosengård plusstatistik på Höllviken då man möttes under säsongerna 2006 och 2007 i Division 2 Södra Götaland, Rosengård vann samtliga fyra möten och höll dessutom nollan i samtliga matcher. Om det blir en femte seger för FC Rosengård i statistiken vet vi imorgon vid fyrasnåret.

Seriefinalen kommer att spelas på Höllvikens IP med start klockan 14.00

 

Text & Bild: Stephan Lindstrand