Tiina Jukarainen tar över i division 1

Tiina Jukarainen tar över som huvudtränare för FC Rosengårds division 1-lag efter årsskiftet. Den finska tränaren skriver kontrakt på två år med klubben. Hon ser fram emot att ta laget till nya framgångar och bidra till spelarnas utveckling.

Som nykomlingar i division 1 under 2021 tog FC Rosengård en stark andraplats under ledning av Renée Slegers och Ieva Kibirkštis. När tränarduon nu tagit klivet upp till A-laget värvar klubben en ny meriterad huvudtränare – Tiina Jukarainen.

– Tiina har en lång erfarenhet som tränare och kommer senast från Kristianstads DFF. Efter våra samtal så var det tydligt att Tiina har samma syn på hur fotboll ska spelas som vi. Att kunna ha en så här meriterad tränare i vårt Dam B där vi har våra bästa unga spelare är helt i linje med hur vi vill få fram nya A-lagsspelare, säger sportchef Therese Sjögran.

Jukarainen inledde sin tränarkarriär i Finland där hon växte upp och fortsatte sedan med uppdrag i Jitex Mölndal BK, Göteborgs Fotbollförbund och senast Kristianstads DFF som huvudtränare för F19-laget. Hon trivs med högt uppsatta mål och ser fram emot att bli en del av FC Rosengårds organisation.

– Jag är oerhört glad över att få förtroendet att jobba i FC Rosengårds intressanta miljö och med ambitiösa spelare och ledare. Vi kommer tillsammans jobba hårt för att bidra till spelarnas utveckling och klubbens framgång under de kommande åren, säger Tiina Jukarainen.

De senaste inläggen: