Tommy Ringblom – herrlagets nya tränar kring första tiden i klubben.

Tommy Ringblom har sju och ett halvt år bakom sig i LB07, en tid han förra säsongen fick kröna med ett avancemang till division två.
Nu är tränaren i FC Rosengård för att leda klubbens herrlag till framgångar. – Jag ser enorm potential i hela föreningen, säger han.

Just nu är laget mitt uppe i försäsongen och dess förberedelser inför seriestart. Tommy Ringblom är väldigt nöjd med hur allt artat sig hittills.
– Jag har en väldigt god känsla. Vi har fått spela bra matcher och tränat på väldigt bra. Sen har vi fått in de spelare och ledare vi velat ha, säger han.
FCR har värvat friskt under vintern. Flera av spelarna kommer dessutom från Tommy Ringbloms tidigare klubbadress, LB07.
– Som sagt: Jag är väldigt nöjd med vad vi fått in. Det är spelare som jag vet vad jag får ut av. Spelare som kommer göra oss till ett slagkraftigt lag denna säsong, säger han.
Hur har det varit att ta steget till Rosengård?
– Det har varit väldigt smidigt. En proffsig förening där det finns en vision om vart man vill hamna framöver. Nu är jag inplockad som en pusselbit i detta, så det är ingen större omställning.
Utöver några spelare har Tommy Ringblom hämtat Jonas Öberg från LB07 att stå vid hans sida. Tillsammans med Sebatin Avci, som anslöt till FCR från FBK Balkan under vintern, bildar de lagets tränartrio.
– Vi tre är ganska lika i det att vi vill att verksamheten ska bli så bra som möjligt, och vi gör allt i vår makt för att alla spelare ska trivas. Sen vem som gör vad och vem som har vilken titel – det spelar inte så stor roll. Vi tre kompletterar varandra väldigt bra.
– “Sillen”(Sebatin Avci) har jag aldrig jobbat med tidigare, men jag vet att det är en bra person, och jag har varit imponerad av hur hans lag har spelat. En enormt skicklig tränare och fin människa.
Vad för typ av lag vill ni skapa till seriespelet?
– Vår ambition är att vara ett spelande lag, ett passningsskickligt lag som kan föra matcher. Det tycker vi att vi har spelare till att göra. Nu är vi mitt uppe i den processen.
Till det stundande seriespelet, som inleds i vår, får Tommy Ringblom och hans lag förhålla sig till en uppburen position.
– Jag ser enorm potential i laget, i hela föreningen. Sen hur andra tippar oss spelar inte så stor roll. vi har våra interna mål, förväntningar och ambitioner – det betyder något.
– Vi har satt våra egna målsättningar, och dem ska vi göra allt för att uppnå, tillägger FCR-tränaren.
För klubben hade det betytt mycket att ha två elitlag i sin verksamhet. Hur ser du på att klättra ett par nivåer och bli just ett elitlag?
– Nä, men det är en stor ära att få vara en del av ett sånt projekt. Vi är ju tränare och spelare som vill utvecklas och bli bättre varje dag – det är därför vi är här. Men det är ingen negativ press i att ha höga mål som förening.
Av Joel Ask – Skånesporten
Bild: Stephan Lindstrand