Toppmatch på Rosengårds IP

I morgon är det dags för en toppmatch i Division 2 VG när serieledande FC Rosengård tar emot tabelltrean Ängelholms FF på Rosengårds IP klockan 19.00.
Inför morgondagens match så ligger FC Rosengård spelat ihop 18 poäng, tre poäng före jagande Ängelholms FF som har femton.
Ängelholms FF kommer till morgondagens match med tre raka segrar i bagaget och det är säkert en svit man vill förlänga samtidigt som man har chansen att ta över serieledningen vid en eventuell vinst. Förra säsongen spelade Ängelholm i Division 1 Södra och deras mål den här säsongen bör vara att ta sig tillbaka dit och då är poäng mot Rosengård imorgon nästan ett måste med tanke på hur jämnt det är i toppen just nu då det bara skiljer tre poäng mellan förstaplatsen och fjärdeplatsen. Samtidigt så kan man vända på resonemanget då de tre poängen är minst lika viktiga för FC Rosengård då man vid en vinst har sex poängs marginal ner till en av de möjliga favoriterna till att ta hem serien den här säsongen. Nu har Ängelholm åkt på två av sina tre förluster mot Malmölag och man kommer att göra allt för att det inte ska bli en tredje samtidigt som man har chansen att bryta FC Rosengårds svit så man har svårt att se att mötet kommer att bli en tråkig tillställning med två motiverade lag på planen.
FC Rosengård kommer till morgondagens match med fem raka vinster i bagaget och det självförtroendet som följer med dem. Man har vunnit matcher som man dominerat i nittio minuter och man har fått dra på sig blåkläderna i andra matcherna för att kriga till sig poängen men den gemensamma nämnaren har varit lagets inställning. Rosengård vet att man är ett bra lag men samtidigt så vet man att i den här serien så kan vilket lag som helst vinna över ett lag som inte gör jobbet eller som har en dålig dag, eller kanske bådadera, vilket helt enkelt innebär att man har en ”hälsosam” respekt för motståndet. Oavsett vilket lag det är man möter.