Torns IF – FCR

I morgon drar serien igång för FCR’ s herrar

 Imorgon så är det premiär för FC Rosengård i årets Division 2 Södra Götaland borta mot Torns IF.

Enligt vadslagningsfirmorna så är det två lag som har ungefär lika stor chans att vinna serien, Torn är rankad som sexa och Rosengård som femma. FC Rosengårds målsättning i år är att vara med i toppen och vi vet alla att Agim vill vinna alla matcher och spelar laget det spelet man spelade under hösten så kommer man kanske inte att vinna alla matcher men man kommer garanterat att ställa till det för flera av motståndarna.

Torns tränare säger att deras målsättning är att ta fler poäng, släppa in färre mål och förhoppningsvis nå en bättre placering än förra säsongen då man slutade fyra. Torns tränare Richard Ringhov ser dock mötet mot Rosengård som en av årets svåraste matcher då de (FCR) spelar en attraktiv och offensiv fotboll och det ska bli intressant att se om FC Rosengård kan följa upp sin höstsäsong. Inför seriestarten så har både FCR och Torn blandade resultat men det är imorgon det gäller.

FC Rosengård har haft en bra träningsvecka där man filat lite på de sista detaljerna men tyvärr så har flera spelare inte fått den säsongsupptakten som man kanske velat på grund av skador. Årstiden till ära så har ett par spelare även haft förkylning men man kommer att ställa bästa möjliga lag på planen på lördag då jag tror och säkert flera med mig att det är viktigt med en bra inledning på säsongen 2013. För Torns del så rapporterar de på sin hemsida så här om veckan inför matchen ” Så står vi inför den första seriematchen 2013. Vi känner oss väl förberedda och truppen har sett riktigt stark ut denna vecka. Vi sa till varandra inför denna veckan att vi ville ”känna” att det var seriepremiär i luften och det har också sett ut så på träningarna. Bra fart och stort engagemang. Härligt!

För FC Rosengårds del gäller det att gå in i matchen med rätt inställning och att man kämpar och sliter så att man kan utnyttja sitt snabba spel längs marken som var så framgångsrikt under hösten.