Träningsmatch hemma mot Linköping

Lördag 14:e augusti spelar Dam A träningsmatch 15.00 hemma på Malmö IP mot Linköping FC. Entrén är en valfri swish till Football for Life i Sydafrika, som stöttning för att bygga upp verksamheten igen efter ett inbrott.

Ny huvudtränare, flera spelar som lämnat för nya äventyr och hela sex nyförvärv. Mycket har hänt under sommaruppehållet och nu laddar vi för en spännande höst med många viktiga matcher. Första träningsmatchen efter uppehållet spelades uppe i Stockholm mot Hammarby. Vi gick segrande ur den striden med 2-1. Nu tar vi emot Linköping FC på Malmö IP som ett genrep inför den allsvenska återstarten. Insläpp från 14.15 och avspark 15.00.

I Sydafrika har FC Rosengård sedan 2008 bedrivit fotbolls- och ledarverksamhet för tjejer och kvinnor. Fotbollen fungerar här som verktyg för att stärka tjejers självförtroende och självkänsla. Under sommaren har det varit tufft i Sydafrika med både lockdown, på grund av Covid-19, och vandalisering som följd av politiska oroligheter. En morgon i juli kom dessvärre ännu en dålig nyhet – det hade varit inbrott på vårt fotbollscenter under natten.

Nu behöver vi er hjälp för att få verksamheten på fötter igen. Fotbollsutrustning så som bollar och fotbollsskor försvann, samt projektorer och TV-apparater. Vi tar ingen entréavgift till Malmö IP under lördagens träningsmatch, men önskar att ni stöttar Football for Life genom att swisha valfri summa till verksamheten.

Om du inte ska gå på matchen men ändå vill hjälpa oss att bygga upp fotbollscentret igen – swisha gärna valfritt belopp till 123 576 58 21.

Tillsammans ger vi fler chansen att spela fotboll och tro på sina drömmar!

De senaste inläggen: