Träningsmatch mot Malmö City FC

FC Rosengård mötte Torns IF på bortaplan i en träningsmatch i lördags som gav en del positiva besked, även om det slutade med en förlust. Imorgon är det dags för ett Malmöderby hemma mot Malmö City FC.

FC Rosengård började bra mot Torn och tog kommandot direkt. Man vårdade bollen och det resulterade i ett par halvchanser och hörnor innan det blev mål, 0-1. Tyvärr kom Torns kvittering bara ett par minuter efter Rosengårds ledningsmål och den första halvleken slutade 1-1. I andra halvlek tog Torn över matchen mer och mer vilket ledde fram till en straff för hemmalaget efter en dryg timmes speltid och de tog ledningen med 2-1. Efter ett misstag i eget straffområde kunde Torn utöka sin ledning till 3-1 i slutet av träningsmatchen vilket också blev slutresultatet.

Man kan konstatera att det finns en del att jobba på vad gäller matchformen men så länge Rosengård hade orken så hade man initiativet i matchen. Med lite mer skärpa i avsluten hade man kunnat få med sig minst ett oavgjort resultat. FC Rosengårds unga talanger fortsatte också visa att de står sig bra även mot ett division 1-lag och det kommer att bli fantastiskt roligt att följa deras utveckling.

Trots resultatet gjorde FC Rosengård alltså en bra insats på det stora hela mot Torn och det får man ta med till helgens träningsmatch mot division 3-laget Malmö City FC. FC Rosengård och Malmö City har mötts flera gånger under årens lopp och oftast har det varit täta matcher med mycket prestige inblandat, även om det bara varit träningsmatcher. Helgens match kommer säkerligen inte vara något undantag, då flera spelare och majoriteten av ledarstaben i FC Rosengård kommer från Malmö City.

För FC Rosengårds del gäller det att fortsätta på den inslagna vägen som, trots resultaten, sett helt OK ut. Man får jobba vidare på att hitta matchformen och det är ingen svår gissning att man kommer att ha lite extra energi inför träningsderbyt mot Malmö City med tanke på att det är en del prestige på spel också.  

Matchen mot Malmö City spelas på Rosengårds IP imorgon lördag med avspark klockan 14:00.

De senaste inläggen: