Träningsmatcher FC Rosengård

Säsongen 2016 är igång och så även träningsmatcherna. På lördag spelar FC Rosengård sin första träningsmatch för året och det är norska Lilleström som kommer på besök. Ett bra motstånd då Lilleström mötte Frankfurt i åttondelsfinalen i Champions League i en match som gick till straffar där Frankfurt gick vidare.
FC Rosengård fortsätter sen att matchas mot Helsingborgs IF P15 den 3 februari. En match som alltid brukar vara väldigt tajt och jämn, det är även det första pojklaget FC Rosengård möter för året.
7 februari spelar man sin enda bortamatch då laget åker till England för att möta Manchester City. Ett lag som slutade på en andraplats i Engelska ligan.

– Manchester City har ett intressant lag på gång och har också fått en helt ny anläggning för sin damverksamhet, säger sportchefen Therese Sjögran. Att möta engelska motstånd är alltid speciellt eftersom de spelar en väldigt fysisk fotboll.

13 februari kommer danska Fortuna Hjörring till Malmö, som är ett helt annat motstånd. Ett lag som är väldigt tekniska och vill spela sig genom alla lagdelar.
Laget avslutar sina träningsmatcher med att möta Malmö FF P16 den 17 februari. Sista träningsmatchen innan tävlingsmatcherna börjar.

– Här väljer vi ett ganska svårt motstånd för att verkligen få ett sista test. MFF är alltid välorganiserade och har en otrolig spets i sina spelare. Ska bli kul och se hur vi kan stå upp mot dessa, avslutar Therese Sjögran.

Spelschema och tider:
FC Rosengård – Lilleström 16 januari kl. 13:00
FC Rosengård – Helsingborgs IF P15 3 februari kl. 19:00
Manchester City – FC Rosengård 7 februari kl. 13:00
FC Rosengård – Fortuna Hjörring 13 februari kl. 15:00
FC Rosengård – Malmö FF P16 17 februari kl. 16:30
 
Alla hemmamatcher spelas på Malmö IP och har gratis inträde.
 
För mer info:
Sportchef Therese Sjögran (0735-296147)
VD Klas Tjebbes (0708-124948)