Tre hemmamatcher i helgen

Hela helgen väntar hemmamatcher för FC Rosengårds seniorlag. På fredag blir det allsvenskt Skånederby på Malmö IP när Vittsjö kommer på besök. Lördag tar dam B emot Lödöse Nygård i divison 1 och på söndag möter herrarna VMA på Rosengårds IP.

Sportchef Therese Sjögran, 2023 har ju onekligen börjat tufft för klubbens allsvenska lag. Vad krävs för att vända på den trenden nu mot Vittsjö?
– Det kommer krävas mycket, Vittsjö är ett jättebra lag. Jag tycker ändå det är roligt att vi får möta just dem nu i ett Skånederby, det är alltid bra matcher så vi kommer få hjälp i matchbilden. Men det kommer krävas jättemycket av var och en där ute. Vi har haft en taskig start men vi har spelarna och materialet för att vända detta. Det blir en bra värdemätare imorgon.

Hur har träningsveckan varit och hur ser läget ut i truppen inför matchen?
– Träningsveckan har varit bra, precis som alla andra veckor. Som jag sagt tidigare så tycker jag inte att vår träningsmiljö speglar hur vi ser ut i matcherna. Fortsatt lite skador, men vi har absolut en trupp som kan vinna matchen. De som står utanför truppen är Knaak, Kullashi, Jansson, Seger, Micah, Schmidt och Sprung.

Marcus Kaloudis, huvudtränare i dam B, vad säger du om era två första omgångar i division 1?
– Vår analys är att vi spelmässigt haft ett övertag i tre av fyra halvlekar under de här inledande matcherna. Vi skapar målchanser i den utsträckning vi vill och behöver för att vinna matcherna, vilket är bra.

Nu väntar Lödöse Nygård som fått med sig fyra poäng på två matcher. Vad blir viktigt för er på lördag?
– Om vi kan bli ännu mer effektiva och noggranna med våra uppgifter i vissa skeden av spelet så har vi goda förutsättningar att vinna matchen mot Lödöse Nygård på lördag. Vi hoppas många kommer till Malmö IP och stöttar oss!

Halda Kabil, huvudtränare i herrlaget, vad har du för känsla efter era tre första omgångar i division 2?
– Känslan är helt okej. Vi har genomfört tre matcher på ett bra sätt, men saknar minst två poäng sett till resultaten. Vi borde i alla fall vunnit en av de två matcherna vi spelat lika. Första omgången blev det 1–1 mot Simrishamn på en svårspelad gräsplan där vi ledde länge men de kvitterade på straff i slutet. Sedan slog vi Karlskrona välförtjänt. Mot Räppe vänder vi 2–0 till 2–2 och det stärker oss mentalt att vi lyckas komma tillbaka.

Nu väntar VMA IK på hemmaplan, hur går tankarna inför den matchen?
– Vi vet hur de spelar och känner att vi ska vara bättre än dem. Men det är en jämn serie och VMA kommer garanterat ta en del poäng under året, vi behöver bara se till att det inte blir mot oss. Det kommer inte bli någon lätt match, vi måste prestera 100% för att lyckas. För tillfället har vi många skador i truppen så det har varit en svårare träningsperiod med många borta. Men vi är laddade inför söndag och vill styra matchen och rulla mycket boll.


Helgens matcher:

OBOS Damallsvenskan
FC ROSENGÅRD – VITTSJÖ GIK
Fredag 18.00  |  Malmö IP  |  BILJETTER

Division 1 Södra, dam
FC ROSENGÅRD – LÖDÖSE NYGÅRD IK
Lördag 13.30  |  Malmö IP  |  50kr entré på plats

Division 2 Södra Götaland, herr
FC ROSENGÅRD – VMA IK
Söndag 13.00  |  Rosengårds IP  |  50kr entré på plats

De senaste inläggen: