Tre hemmasegrar på tre dagar

FC Rosengårds seniorlag bjöd på tre härliga segrar under helgens hemmamatcher!

Vi inledde med ett allsvenskt Skånederby på Malmö IP mellan FC Rosengård och Vittsjö GIK. Ett motstånd som brukar innebära riktigt tuffa och jämna matcher, men som istället blev en islossning för hemmalaget som vann med 4–0. Efter en tuff start på säsongen var detta precis vad laget letat efter och behövt, vilket resulterade i några extra stora leenden efter slutsignal.

Karin Lundin inledde målskyttet redan efter 38 sekunder. FC Rosengård fick en skön start och spelade tryggt från start. Fiona Brown, som assisterade Lundin, höll sig framme flera gånger på sin vänsterkant och satte till slut 2–0 i matchminut 33. På den första halvlekens enda tilläggsminut fick FC Rosengård en frispark som Olivia Schough förvaltade väl när hon placerade in 3–0. Vittsjö kom aldrig riktigt nära efter det och i den 81:a minuten satte Gina Chmielinski det svårslagna rekordet med kvällens snabbaste mål – hon gjorde 4–0 efter att ha varit på planen i 36 sekunder.

På lördagen blev det en ny fyramålsseger när dam B besegrade Lödöse Nygård med 5–1 i division 1. Mål från Mikaela Stojanovska och Hanna Stenberg i första halvlek gav laget en stabil ledning i paus. Vera Ivarsson utökade sedan snabbt till 3–0 i den 50:e minuten och stängde praktiskt taget igen matchen. Hanna Stenberg satte senare sitt andra mål för dagen och Mathilde Vangsgaard skrev slutresultatet till 5–1 i slutminuterna.

Under söndagen tog herrarna sin andra seger och är fortsatt obesegrade i division 2. Det blev en stabil vinst mot VMA i premiärmatchen på Rosengårds IPs gräsmatta. Det stod bara 1–0 efter första halvlek, men efter att FC Rosengård utökat ledningen tidigt i andra kunde man slappna av något mer. VMA hotade en del på fasta situationer men kunde inte få hål på hemmalaget som till slut vann med 3–0.

Herrarna spelar hemmamatch redan på lördag igen – 14.00 på Rosengårds IP mot IFK Berga. Varmt välkomna!

De senaste inläggen: