Tre nyckelspelare förlänger med herrlaget

Tre viktiga spelare förlänger sina kontrakt över 2022 med FC Rosengård. Lagkapten Linus Fridolf, försvararen Hannes Cederholm och mittfältaren Philip Cascalheira har alla varit i klubben under flera år och alla tre trivs väldigt bra i laget så väl som i föreningen i stort.

Lagkaptenen och ytterbacken Linus Fridolf har förlängt sitt avtal med FC Rosengård, det nya avtalet löper över 2022 med möjlig förlängning över 2023. Linus kom till FC Rosengård inför säsongen 2017 från Trelleborgs FF. Han har spelat dryga 110 matcher för FC Rosengård och gjort 6 mål. Förra säsongen tog han över Kaptensbindeln och spelade 27 matcher och gjorde 2 mål.

– Det känns skönt att ha det klart nu innan årets slut, det har varit väldigt skönt att vara ledig nu efter en lång säsong så suget börjar komma tillbaka igen, berättar Linus efter att avtalet är klart.

Vad var det som fick dig att förlänga?
– Jag har varit här i fem år och går in på mitt sjätte nu. Eftersom jag trivs väldigt bra i föreningen så fanns det egentligen inget alternativ. Sedan gör vi en väldigt bra säsong det här året så vi har något riktigt bra på gång och då vill man gärna vara med på den resan.

Efter fem säsonger – vilket är ditt bästa minne så här långt?
– Det är nog när vi fick spela i gruppspelet i Svenska Cupen. Det var en häftig upplevelse. Men förhoppningsvis får jag uppleva ett avancemang till division 1 med Rosengård inom kort, det hade slagit allt, avslutar Linus.

Även mittbacken Hannes Cederholm har förlängt sitt avtal över 2022. Hannes kom till FC Rosengård inför säsongen 2018 från Prespa Birlik och har sedan dess spelat dryga 90 matcher och gjort 6 mål för klubben. Den gångna säsongen spelade han 26 matcher och gjorde 3 mål, vilket är målrekord över en säsong för hans del och nu har han alltså förlängt sitt avtal.

– Det känns superbra att förlänga, det fanns ingen tvekan, beskriver Hannes känslan efter att han förlängt.

Vad var det som gjorde att du förlängde?
– Det som gjorde att jag förlängde är gemenskapen i vårt lag. Vad jag vet så är väldigt många sugna på att stanna och då har vi ett så jäkla grymt gäng även nästa år.

Mittfältaren Philip Cascalheira kom till FC Rosengård inför säsongen 2017 från Trelleborgs FF och har spelat drygt 90 matcher och gjort 13 mål för klubben. Den gångna säsongen spelade han 23 matcher och gjorde 4 mål. Nu skriver han på för ytterligare ett år som Rosengårdsspelare.

– Det känns skönt att vara en del av FC Rosengård även nästa år. Det var det självklara valet då jag trivs väldigt bra i föreningen. Jag tycker vi har byggt upp något väldigt bra i år. Förhandlingarna gick ganska snabbt och både jag och föreningen var överens om en fortsättning. Så det var bara att skriva på, kommenterar Philip kontraktsförlängningen och fortsätter:

– Anledning att jag skrev på var helheten. Jag tycker att föreningen har ett långsiktigt tänk och vill ta ytterligare steg vilket jag också vill. Sedan så har vi fått ihop en sammansvetsad trupp både med spelare och tränare.

Vad är det bästa minnet från dina fem säsonger i FC Rosengård?
– Det finns så många saker man vill ta upp, men det bästa var nog när vi spelade gruppspel i Svenska Cupen och mötte lag från Allsvenskan och Superettan.

De senaste inläggen: