Tre poäng i seriepremiären mot Räppe

Seriepremiären är avklarad och även om det satt hårt inne så inledde FC Rosengård säsongen 2022 på bästa möjliga sätt. Det blev en skön seger mot Räppe GOIF med 1-0 på hemmaplan.

FC Rosengård inledde matchen bra och man fick iväg ett par avslut, bland annat ett från nära håll som med en bättre touch kunde letat sig in i mål. Tyvärr blev det inte så mycket mer än ett par halvchanser till framåt för FC Rosengård i första halvlek, Räppe försvarade sig bra. Gästerna ställde upp laget högt i planen och verkade satsa på att störa Rosengård tidigt. När FCR försökte få igång spelet lyckades Räppe störa så pass bra vid ett par tillfällen så att man fick se något så sällsynt som en och annan långboll från Rosengårds backlinje. Räppes taktik gav dem ett par hyfsade lägen och hade inte Rosengårds försvar varit så bra som det är så kunde det blivit riktigt jobbigt.

I första halvlek kände man inte riktigt igen FC Rosengård ute på planen. Även om Räppe är en bra motståndare så brukar man ha betydligt mer boll än vad man hade under de första 45 minuterna. Det är alltid speciellt att spela seriepremiär för oavsett vad som sägs så vill alla givetvis att det ska bli en så bra början på en säsong som möjligt. Då kan premiärnerverna lätt börja spöka. FC Rosengårds lagkapten Hannes Cederholm säger efter matchen att visst hade man premiärnerver men det var inget som spökade eller påverkade laget negativt och fortsätter:
– En premiär är alltid en premiär. Eller som legendaren Göran Zachrisson sa när Henrik Stenson skulle slå ut i ledarboll i en av de största golftävlingarna som finns, The Open 2016; Det spelar ingen roll vart första hålet ligger, för första utslaget är alltid första utslaget. Jag tyckte vi kämpade på bra och visade stor karaktär genom att jobba tålmodigt både defensivt och offensivt.

Det verkade lite som att ni inte förväntat er att dom skulle pressa så högt. Hur mycket fick ni tänka om?
– Nej, vi är alltid beredda på både det ena och det andra så vi behövde inte tänka om supermycket. Vi är duktiga på att snabbt anpassa oss och acceptera matchbilden. Det tyckte jag vi gjorde bra. Vi ville, som alltid, gå ut och försöka äga mycket boll och sätta en aggressiv press. Såklart hade vi hoppats på att vi skulle äga matchen lite mer än vad vi gjorde men ibland möter man duktiga motståndare som gör det svårt för oss. Tittar man på det defensiva arbetet så tycker jag att det är väldigt mycket som är bra, vilket är jättepositivt!

Om den första halvleken var sådär så blev den andra betydligt bättre. Rosengård flyttade fram positionerna och man började känna igen spelet där man försöker att vårda bollen samtidigt som man tålmodigt försöker att luckra upp motståndarnas försvar. Det betalade sig genom hörnor och frisparkar vilket gav ett par chanser som satte gästernas försvar på prov. Nu kom 0- 0 att stå sig till den 83 minuten men om Räppe hade ”vunnit” den första halvleken så ägde Rosengård den andra och det bevisade man genom göra 1- 0 i just den 83’e minuten. FC Rosengårds första mål för säsongen gjordes av Ismael Hussein efter snyggt förarbete av Clifford Rindom och man fick den start på säsongen man hoppades på och önskade.

Vad sa ni i halvtid för det såg betydligt bättre i andra?
– Vi pratade om att försöka etablera spel på offensiv planhalva lite mer. Vilken blev betydligt bättre. Men egentligen handlade allt om att fortsätta hålla tålamodet uppe, fortsätta vara positiva och vänta på att målchanserna skulle dyka upp. Vilket hände och vi kunde smaska in 1-0, välförtjänt enligt mig”. Berättar Hannes.

Hur ser du själv på er insats?
– Jag tyckte att vår insats var mycket bra! Och då pratar jag inte om vår prestation rent spelmässigt, där finns det några nivåer till. Utan jag vill lyfta fram alla mina underbara lagkamrater och tränare. Att under en hel match visa den positivitet och kämpaglöd för varandra, där presterar vi otroligt bra och det var förmodligen det som gjorde att vi vann matchen..”Avslutar Hannes.

I nästa omgång väntar ett Malmöderby då FC Rosengård möter nykomlingen Ariana FC som förlorade sin premiär, mer om det senare i veckan.

De senaste inläggen: