Efter KFF matchen och inför Husie (Uppdaterad)

FC Rosengård slog Kristianstads FF borta med 1-2.

Det blev tredje gången gillt för FC Rosengård när man slog Kristianstads FF på bortaplan med 1-2 på lördagseftermiddagen. Efter en lite trevande inledning så började man pressa högre upp i planen så fort KFF fick bollen, det gjorde att man sakta men säkert tog initiativet i matchen. Egentligen så hade Kristianstad bara spelet i inledningen av den andra halvleken då man försökte jobba sig in i matchen men annars så var det FC Rosengård som styrde och ställde. Så här i efterhand så var det kanske lite onödigt att släppa in deras reduceringsmål preics i slutet av matchen men å andra sidan så var det många trötta ben efter att kilarna slitit i nittio minuter. FC Rosengårds målskyttar blev Ylli som sköt in en frispark i den första halvleken och Granit gjorde mål nummer två i den andra halvleken när han kom ensam med målvakten. Jag frågade Hasse om vad han tyckte var bra och vad som kanske inte var fullt så bra i matchen mot Kristianstad.

-I lördags tyckte jag vi gjorde en riktigt bra insats. Killarna var noggranna och jobbade verkligen hårt för varandra. Idag fungerade försvarsspelet över hela planen. Kul att se då det är försvarssspelet vi lagt mest energi på. Man vill komma till en nivå där det i stort sett sitter i ryggmärgen hur vi ska ligga försvarssmässigt. Vi har en del kvar att jobba på men ändå –  i lördags var det bra!

Vårt eget spel var också bra lördag, kanske framförallt i första halvlek. Vi varierar med några snabba anfall där våra forwards visar de vill ha boll på djupet, samt klarar vi också stundtals ha lite längre anfall där vi spelar runt och byter kant. I andra halvlek blir det mer omställningslägen då Kristianstad rycker upp sig rejält direkt från start i andra. Men även i omställningspelet visar vi styrka. Granits mål är ett resultat av först ett rakare spel och därefter ett lysande instick av Besemir till Granit som gått på djupet. Besemir hade själv ett friläge kort därefter. Även Dennis sattes i ett friläge när han kom in. Glädjande!

Viktigt var också att under den perioden då KFF dominerar matchen – första 25 av andra – så jobbar vi så hårt att KFF inte lyckas skapa något riktigt hett läge. Därefter går vi upp och avgör matchen istället med 2-0 målet.

Bra insatser av alla lördags. Emmanuel är tillbaka och var lite trevande i första halvleken men riktigt stabil i den andra halvleken. Kul att se vår testspelare David göra en stark insats som vänsterback – intressant! Kaddou fick chansen på mitten och gör det riktigt bra. På topp gör både Granit och Besemir ett grymt jobb för laget. Bes gör en riktigt bra match och håller i bollen vid många tillfällen så att vi får chansen att flytta upp laget. Granit ger inte KFFs backlinjen en lugn eftermiddag utan löper mycket och gör det jobbigt för backlinjen att hålla koll på honom. Övriga som spelade idag ska också vara nöjda med sina insatser.

Om det var något som inte var bra så var det ju onödigt att släppa till ett mål i 92a min. Det är alltid skönt och det stärker både en målvakt och en backlinje att hålla nollan. Att då vara lite väl nonchalant det sista som händer i matchen känns onödigt. Det vill jag inte se mer. Egentligen hade KFF inte haft någon riktigt het chans under hela matchen men fick en i typ 85e match minuten. Redan där började vi slappna av och spela med lite väl små marginaler på egen planhalva. Tyvärr straffade det oss i det sista som hände i matchen. Sånt har vi inte råd att bjuda på när det gäller serien framöver.

Redan idag väntar nästa träningsmatch och såklart undrar man om det kommer att göras några förändringar inför matchen med tanke på att det blir den andra matchen på tre dagar.

-Ny match på måndag (läs idag) mot Husie. Jag hoppas vi fortsätter på den väg vi har startat där vi sätter laget och disciplinen i första hand. Jag vill se att vi åter igen jobbar ihopa och gör det svårt för motståndarna att prestera något. I vårt eget spel vill jag se samma rörelse som vi hade idag mot KFF. En del killar från KFFmatchen kommer även få starta mot Husie men framförallt de som inte spelat så mycket hittills får chansen mot Husie. Konkurrensen är bra i truppen nu och räknar med att där finns fler som vill blanda sig i diskussionen om en framtida startplats.

Fortfarande har vi tyvärr ett par killar som är ur spel – Valentino, Alvedin, Valon och Erol är inte tillgängliga på måndag heller. Ali Burrniku var sjuk idag men kan eventuellt spela på måndag.

 

Nästa match spelas redan ikväll, måndag den 24/2 klockan 18.30 då man möter Husie IF på Rosengårds IP.

 

Text & Bild: Stephan Lindstrand

 

{gallery slider=boxplus.carousel}/20140222{/gallery}