Tredje raka för FC Rosengård

Matchen mot Lunds BK blev en tät tillställning mellan två lag som inte hade några planer på att bjuda på någonting. FC Rosengård hade mycket boll i den första halvleken men Lund backade hem och försvarade sig i princip med elva man på egen planhalva så Rosengård slet med att försöka dyrka upp Lunds försvar, dock utan att det blev till mer än någon halvchans.
I den andra halvleken så inledde FC Rosengård precis som i den första, med mycket boll i sina försök att dyrka upp Lunds försvar. Efter cirka tio minuters spel så landar bollen hos FC Rosengårds Egzon Sekiraca utanför straffområdet och i brist på bättre alternativ så knorrar han in bollen och 0- 1 till Rosengård. Efter målet så fortsätter ställningskriget kring mittplan och trots att Lunds BK försöker så kommer man inte närmare än en stolpträff så FC Rosengård tar sin tredje raka seger på försäsongen.
Inför matchen så ville Tommy att spelarna skulle visa karaktär samtidigt som han efterlyste lite mer kreativitet och aggressivitet i spelet med boll och på det stora hela så var det precis vad FC Rosengård visade upp då det var en lagseger där man jobbade med och för varandra. Samtidigt så spelade man så pass disciplinerat att det gav en vinst mot Lund och skulle man jämföra dagens match med säsongens första mot Österlen så har man som lag tagit stora steg framåt, vilket så klart bådar gott inför seriestarten men det är fortfarande mycket jobb kvar.
Nästa vecka tar FC Rosengård emot Malmö City hemma på Rosengårds IP i vad som troligen kommer att bli en lite mer annorlunda match än dagens mot Lund men mer om den matchen kommer i veckan. Matchen mot Malmö City spelas på Rosengårds IP på lördagen den 29/2 klockan 13:00