Tredje raka segern för FC Rosengård

FC Rosengård tog sin tredje raka seger på lördagen när man slog Halmia på  Örjans vall med 0-1 men det kom att krävas hårt arbete och disciplin för att få med sig de tre poängen till Malmö. Matchen kom att bli en tillställning där bägge lagen ägde boll i vars en halvlek, Rosengård i den första och poängjagande Halmia i den andra. FC Rosengård inledde matchen positivt och man gjorde 0-1 efter cirka tjugo minuter och kunde även gjort 0-2 innan domaren blåst för halvtid om inte ribban varit i vägen. FC Rosengård spelade bra, man vårdade bollen samtidigt som man inte bjöd på något defensivt och det fanns en bra anledning till det då man visste ”att Halmia är riktigt bra offensivt och att de har individuellt skickliga spelare men vi visste också att de säljer sig i defensiven”. berättar FC Rosengård högerback Ali Jasim.
I den andra halvleken så försökte Halmia att få in en kvittering men de som inte gick ut över kortsidan stod Blerim i vägen för. Halmias anstormning gav en del utrymme för kontringar vilket resulterade i ett par chanser för FC Rosengård att punktera matchen men deras målvakt hade en riktigt bra dag och räddade kvar Halmia i matchen.
I och med att matchen ändrade karaktär i halvtid så blir man nyfiken på om det var så att FC Rosengård medvetet backade hem för att försvara ledningen och de tre poängen. Ali berättar:
-I den första halvleken så gör vi det riktigt bra, Halmia skapar ingenting och vi trycker ner dem långa stunder och vi borde kanske gjort 0-2 redan där. Tanken var inte att vi skulle falla så lågt i den andra halvleken men tröttheten blandat med att vi är rädda om segern gör att vi börjar spela rakare istället för att hålla i bollen.
Så vad var det som avgjorde matchen för FC Rosengård?
– Vi gjorde precis det som vi kom överens om och höll oss till matchplanen, därför vinner vi.
Vad betyder segern för fortsättningen?
– Det känns riktigt bra att få vinna och att hålla nollan och se att alla gör jobbet för varandra så
segern betyder väldigt mycket för självförtroendet och fortsättningen. På lördag ska vi göra det väldigt svårt för Qviding! Avslutar Ali.
Segern är FC Rosengårds tredje raka, i och med det så avancerar Rosengård till andraplatsen i tabellen, en poäng efter ledande Onsala och på samma poäng som Qviding som man möter på lördag. Den matchen spelas den 18 maj med avspark klockan 14.00. Dessförrinnan så kommer man att möta Malmö City på Rosengårds IP på tisdag klockan 19.00 i DM.