Tredje raka segern för herrlaget

FC Rosengård fick ta revansch samtidigt som man tog sin tredje raka seger efter ännu en riktigt bra match. Hemma på Rosengårds IP vann man över Krisitanstad FC med 2-0.

FC Rosengård tog tag i taktpinnen direkt och skapade en eller två halvchanser innan man fick en hörna i den nionde minuten som Hannes Cederholm nickade in till 1-0. Efter målet försökte Kristianstad jobba sig in i matchen, men hårt uppoffrande arbete från FC Rosengård gjorde att de inte fick mycket tid eller utrymme att göra något. Efter ca tjugo minuters spel fick Kristianstad sin chans, och nätade, men målet dömdes bort för offside.

FC Rosengård fortsatte jobba på och spelade sig hyfsat enkelt fram till gästernas straffområde vilket tvingade fram ett par hörnor och inkast. I den 34:e minuten fick FC Rosengård på nytt en hörna som nickades ut från straffområdet till Yasin El Harrab som skjöt in 2-0 på volley, cirka tio meter utanför straffområdet. Matchens delikatess fastställde slutresultatet till 2-0. Trots att Kristianstad försökte flytta upp spelet i andra halvlek så hade FC Rosengård full kontroll över matchen. Spelet gav också Rosengård ett par lägen till att göra mål i andra halvlek, men siffrorna stannade alltså vid 2-0.

FC Rosengård tog som sagt sin tredje raka seger efter en stabil laginsats, men hur såg matchplanen ut inför mötet? FC Rosengårds tränare Marco Whittle berättar:

– Planen var att återigen göra en liknande prestation som tidigare i veckan. Vi var väl medvetna om Kristianstads matchplan och att det skulle krävas mod och tålamod från vår sida. Det tycker jag vi gör nästan prickfritt matchen igenom. Vi visste vad vi behövde försvara oss mot och hur vi skulle ta oss igenom deras försvar. Det tycker jag vi sköter bra. Vi släpper bara till ytan vi inte skulle släppa till vid ett tillfälle på hela matchen och skapar tillräckligt mycket framåt för att siffrorna skulle kunnat sluta större än 2-0.

Höll planen?

– Ja i stora delar av matchen tycker jag att vår matchplan höll väldigt bra. Sedan är det några perioder i andra som vi inte riktigt hanterar som vi önskar. men vi löser det väldigt bra ändå.

I andra halvlek hade Kristianstad mer boll än i första. Var du orolig för en repris på förra mötet med KFC?

– Nej det var jag inte. Vi pratade i halvlek om att KFC skulle chansa mer och att de antagligen skulle pumpas med tron om att det skulle gå att vända som sist, så vi var förberedda och hade en tydlig plan för hur vi skulle stoppa dem. KFC är ett bra lag med några väldigt skickliga spelare, men sättet vi hanterade dem på gjorde att jag faktisk inte kände någon oro att det skulle bli en repris på senaste mötet.

Det var FC Rosengårds tredje raka seger, andra efter uppehållet. Vad betyder det för laget och för er tränare?

– Självklart så är det skönt för oss alla att våra prestationer belönas med vinster och det ger ju såklart självförtroende som spelare. Vi i tränarstaben har varit väldigt säkra på att våra positiva prestationer skulle börja belönas med vinster men det är lätt som spelare att man tappar tron när resultatet uteblir. Nu kan man tydligt se att blandningen av kvalitet, fokus, tålamod och hårt jobb inte bara ger oss bra prestationer utan också bra resultat.

Någon spelare du vill höja något mer idag?

– Det skulle vara omöjligt då alla verkligen gjorde en fantastisk match, från de som startade till de som blev inbytta gjorde det verkligen jättebra.

I och med segern ligger FC Rosengård kvar på sjunde plats i tabellen, men däremot krympte avståndet till serieledaren till två ynka poäng. Nu är det en haltande serie och det ligger två lag före FC Rosengård som har två matcher mindre spelade. Redan på lördag fortsätter det då man tar emot Sölvesborg på Rosengårds IP i jakten på en ny trepoängare.

De senaste inläggen: