Tredje raka vinsten…..

…..och femetta för damerna

På ett halvsoligt Rosengårds IP mötte en stark 16-mannatrupp på motstånd från Näset, och var peppade på revansch då vi senast spelade 0-0 mot dem i en match där vi hade stort spelövertag men inte lyckades göra mål. Idag lyckades vi bättre med det, hela fem stycken fick vi in bakom deras målvakt.

Redan i den åttonde minuten lobbade Anna in ett, nästan identiskt från förra matchen, ledningsmål, och bara två minuter därefter var Melek snabb på en retur och pangade in 2-0. Matchen igenom hade vi spel- och bollövertag, rullade lugna fina passningar i hela laget och la en hel del i djupled upp mot Rina och Sandra, som spelat ihop sig väldigt bra trots få matcher tillsammans (Sandra är vårt starka nyförvärv från just dagens motståndarlag.) I den 31:a minuten tryckte Emma in ett viljemål på en rörig hörna, som blev 3-0 och halvtidsresultat. Ett missförstånd vid ett byte ledde till ett gult kort till Karina som kändes hårt dömt, men eftersom allt annat var på vår sida höll vi den positiva andan uppe.

 

Andra halvlek var ganska identiskt med den första – vi gjorde många byten då tränare Emra ville att alla skulle få mycket speltid, och det kändes inte heller särskilt riskabelt då ledningen ökades på. Nora drog på ett skott på avstånd som deras målvakt tappade in, och sen nickade Emma välplacerat in 5-0. Motståndarna kämpade ändå på bra trots det stora underläget och fick in ett långskott på Nese i slutminuterna.

Vi tackar Näsets FF / Heleneholm SK för en rolig och välspelad fotbollsmatch och ser framemot nästa match, då vi vid vinst och många gjorda mål kan gå upp i serieledning.

Spelare: Nese – Awaz – Buqe – Elif – Melek – Anna – Emma – Nora – Sandra – Rina – Leija – Angelika – Ferda – Mona – Karina C – Sheida.

Vid pennan: Anna Storåkers