Tredje vinsten i rad för Damlaget div 3

IMG_7136
Efter två raka vinster i serien visste vi att det var bara att fortsätta på samma linje – en riktigt bra trupp ställde upp på hemmaplan i kvällssolen och satte taktpinnen från början. Oturligt på grund av missförstånd fick Hyllie in första målet, men vi kontrade snabbt via Buqe i 18e minuten och ett välplacerat skott. Kort därefter dömer domaren, som kanske inte höll Champions League-nivå direkt, en indirekt frispark till motståndarna i vårt straffområde, trots att Ferda helt korrekt bröstat ner bollen till målvakt Olivia som plockat upp den. De gör 2-1, men det var det absolut sista de hade att säga till om i denna match. Kort därefter plockar Leyla en retur som snyggt hamnar i kryssområdet, och 2-2 står sig till halvtid.
Några små förändringar görs i halvtid och Hajje samt Meike kommer in taggade till tusen och höjer laget ytterligare en nivå. Bollinnehavet låg runt 80% i andra halvlek och Hyllie besökte Rosengårds planhalva två, eller kanske tre, gånger totalt. Snygga solodribblingar, bra tajmade löpningar och fint snack gjorde oss till ett överlägset lag sista halvtimmen. Inkonsekventa domarbeslut störde något, och vi fick en utvisning på Amalia (som innan dess la en perfekt placerad frispark i mål,) men gav oss inte utan visade att vi var bättre både tekniskt och mentalt. I slutet rullade målen in via en inåtskruvad hörna av Emelie och ett resolut avslut från Madde. 5-2 slutade siffrorna på men med än mer flyt hade vi kunnat komma upp i tvåsiffrigt. Utöver lagets insats utgjorde tränarna och taktiken i halvtid den större skillnaden mellan lagen i andra halvlek.
Vi visar att vi återigen förtjänar en topplacering i serien och nu gäller inget annat än tre poäng resterande matcher innan sommaruppehållet. Stort grattis till vår lagkapten Leyla Güngör som denna dag fyllde 22 år – du är bäst!
Tack Hyllie IK för en välspelad match och vår fina publik!

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *